Australia, calificare cu emoţii la barajul pentru Mondial!

Publicat: 11/10/2017 | 07:00
Australia, calificare cu emoţii la barajul pentru Mondial!

Siria a fost la un pas de o surpriză de proporţii în returul barajului  din zona asiatică de calificare la Campionatul Mondialul din Rusia de anul viitor. După 1-1 pe teren propriu cu Australia, sirienii au deschis scorul în manşa secundă de la Sidney, prin jucătorul lui Al Ahli, Omar Al Soma chiar în debutul meciului, mai precis în minutul 6. 

„Cangurii” nu au acuzat însă şocul şi au reuşit să revină foarte repede în meci, egalând scorul pe tabela de marcaj după numai şapte minute, prin căpitanul Tim Cahill. Cu toate că au dominat până la final şi au avut posesia, „cangurii” nu au mai reuşit să înscrie până la finalul celor 90 de minute, iar partida a intrat în prelungiri.

Cele două reprize de prelungiri au fost de-a dreptul dramatice. Siria a rămas în zece oameni, după eliminarea lui Al Mawas din minutul 94, şi a mai rezistat doar până în minutul 109, când veteranul Cahill (37 de ani) a marcat golul calificării Australiei în faza următoare a preliminariilor.

Necalificată în istorie la vreun Mondial, Siria a fost la un pas de fericire în ultimul minut al prelungirilor, când Al Soma a lovit bara din lovitură liberă.

Australia mai are un hop de trecut până la Mondialul din Rusia. Va juca încă o „dublă” de baraj contra locului 4 din zona CONCACAF (America de Nord şi Centrală), în noiembrie cu cei din Honduras.

Naţionala Australiei are în total patru participări la turneele finale de Campionat  Mondial şi n-a lipsit de la ultimele trei mari întreceri fotbalistice ale lumii.

Autor: Cristi P.

 

 

Citește și...