Austriecii scot fotbalul din carantină » Bundesliga se reia în luna mai!

Autor:
Publicat: 17/04/2020 | 16:19
Austriecii scot fotbalul din carantină » Bundesliga se reia în luna mai!

Reprezentanții Bundesliigi au anunțat că sunt șanse mari ca această ediție de campionat, care este supendată din cauza pandemiei de coronavirus, să se reia la mijlocul lunii viitoriare

Într-o conferinţă de presă, Christian Ebenbauer, preşedintele Bundesligii austriece, a evocat prudent posibilitatea încheierii campionatului până la finalul lunii iunie.

„Probabilitatea să jucăm din nou în campionat la mijlocul lunii mai (…) este încă dificil de evaluat, când nu cunoaştem încă toate datele cheie. După părerea mea, consider că este posibil să reluăm meciurile la mijlocul lui mai”, a declarat Christian Ebenbauer.

Potrivit acestuia, cluburile din prima ligă ar putea să îşi reia antrenamentele săptămâna viitoare, cu efecte reduse, de şase jucători maximum în acelaşi timp.

Din acest sezon al Bundesligiii mai sunt de disputat zece etape. Lider în prima ligă din Austria este LASK Linz, cu un avans de trei puncte faţă de campioana ultimilor şase ani, RB Salzburg.

Anunțul austriecilor vine la puțin timp după ce Asociația Norvegiană de Fotbal (NFF) a convenit ca stagiunea 2020 sa pornească la drum în weekend-ul 23-24 mai, iar suedezii Suedia au anunțat că pregătesc startul sezonului 2020 pentru 1 iunie. De asemenea, nemții au anunțat că intenționează să reia Bundesliga pe 2 mai sau 9 mai iar reprezentanții LPF au afirmat că Liga 1 s-ar putea relua la sfârșitul lunii mai sau începutul lunii iunie.

După cum bine știți, cu mici excepții, majoritatea competițiilor sportive au fost suspendate ca urmare a pandemiei de coronavirus care a pus stăpânire pe întreaga lume.