Autoritățile din Sri Lanka au revizuit în scădere bilanțul atacurilor de duminică

Publicat: 25/04/2019 | 21:46
Autoritățile din Sri Lanka au revizuit în scădere bilanțul atacurilor de duminică

Ministerul Sănătății din Sri Lanka a anunțat joi că bilanțul atentatelor de duminică din capitala țării, Colombo, a fost revizuit în scădere, la „aproximativ 253 de morți”, potrivit BBC.

Bilanțul anterior era de 359 de morți, însă Ministerul Sănătății a anunțat joi că numărul deceselor a fost prezentat eronat deoarece unele dintre cadavre au fost numărate de mai multe ori, situație produsă de starea acestora.

Potrivit Al Jazeera, bilanțul a fost revizuit după ce toate autopsiile au fost finalizate, iar rezultatele acestora au fost comparate cu rezultatele analizelor ADN. Autoritățile din Sri Lanka au arestat cel puțin 60 de persoane suspectate că ar fi implicate în atacurile teroriste care au vizat cinci hoteluri și trei biserici din oraşele Colombo, Negombo şi Batticaloa.

Rețeaua extremistă Stat Islamic a revendicat atacurile teroriste din Sri Lanka, ce au vizat mai multe biserici și hoteluri. Atentatul a fost revendicat printr-un anunț postat pe site-ul agenției AMAQ, afiliată rețelei Stat Islamic, fără a prezenta însă dovezi.

Citește și...