Acasă » Știri » Avem interviul integral cu regele mondial al drogurilor, “El Chapo”. “Sper sa mor de…!

Avem interviul integral cu regele mondial al drogurilor, “El Chapo”. “Sper sa mor de…!

De: Cancan 13/01/2016 | 13:30
Avem interviul integral cu regele mondial al drogurilor, “El Chapo”. “Sper sa mor de…!

"El Chapo" Guzman, cel mai temut traficant de droguri din lume, vorbeste, in interviul acordat actorului Sean Penn pentru revista Rolling Stone, despre viata sa privata si despre circumstantele in care s-a implicat in afaceri cu droguri.

Prezentam interviul integral

 

Sean Penn: Cum a fost copilaria ta?

El Chapo: Imi amintesc ca, de cand aveam sase ani si pana acum, parinţii mei formau o familie foarte modesta, foarte saraca, imi amintesc cum mama facea paine in casa pentru a hrani familia.  Am vandut portocale, am vandut bauturi, am vandut bomboane. Mama mea, care era o buna muncitoare, a muncit din greu. A cultivat porumb si fasole. Eu aveam grija de vitele bunicii mele si taiam lemnele.

S.P.: Si cum ai ajuns sa te implici in afacerile cu droguri?

E.C.: Ei bine, de pe la 15 ani si dupa aceea, in zona de unde provin, Badiraguato, am crescut la o ferma, La Tuna, iar in acea regiune, pana astazi, nu exista oportunitati pentru locuri de munca. Singurul mod de a face rost de bani pentru mancare, de a supravietui, este de a cultiva mac, marijuana, iar eu am inceput la acea varsta sa le cultiv si sa le vand. Asta e partea pe care pot sa ti-o spun.

S.P.: Cum ai plecat de acolo? Si cum te-ai extins?

drog

E.C.: De acolo, de la ferma, am plecat la varsta de 18 ani si m-am dus intai la Culiacan, apoi am mers la Guadalajara, dar niciodata fara sa vin mai intai in vizita la ferma familiei mele, chiar pana astazi, pentru ca mama mea, slava Domnului, este in viata, traieste acolo la ferma, la La Tuna. Asa au decurs lucrurile.

S.P.: Cum s-a schimbat viata familiei tale, de atunci si pana acum?

E.C.: Foarte bine – copiii mei, fratii mei, nepotii mei se inteleg intre ei foarte bine, ca o familie normala. E foarte bine.
S.P.: Iar acum, ca esti liber, cum te afecteaza acest lucru?

E.C.: Ei bine, in privinta faptului ca sunt liber – sunt fericit, pentru ca libertatea e cu adevarat frumoasa, dar simt si presiune, dar asta este ceva normal pentru mine, pentru ca a trebuit sa fiu atent timp de multi ani in anumite orase. Altfel, nu, nu simt nimic care ar putea sa imi afecteze sanatatea si mintea. Ma simt bine.

S.P.: E adevarat ceea ce se spune, ca drogurile distrug omenirea si provoaca multe daune?

el chapo

E.C.: Ei bine, e o realitate ca drogurile produc distrugeri. Din pacate, asa cum am spus, acolo unde am crescut eu, nu exista o alta cale si nici acum nu exista o alta modalitate de a supravieţui, niciun fel de a lucra in economie, pentru a putea sa traiesti.

S.P.: Crezi ca este adevarat cand se spune ca tu esti acela care se face vinovat de nivelul ridicat al dependentei de droguri din lume?

E.C.: Nu, asta e fals, pentru ca, in ziua in care eu nu voi mai exista, acel nivel de dependenta nu va incepe deloc sa scada. Traficul de droguri sa scada? Asta e fals.

„Nimic nu a crescut”

S.P.: A crescut si s-a extins afacerea ta cu droguri atunci cand erai in inchisoare?

E.C.: Din cate pot sa spun si din cate cunosc, totul a ramas la fel. Nimic nu a scazut. Nimic nu a crescut.

S.P.: Ce poti sa spui despre violenta atasata acestui tip de activitate?

el chapo

E.C.: Partial, e cauzata de faptul ca anumite persoane sunt deja afectate, crescand cu tot felul de probleme, apoi exista si anumite invidii personale, unii au informatii despre altii. Acestea sunt lucrurile care creeaza violenta.
S.P.: Te consideri o persoana violenta?

E.C.: Nu, domnule!

 

el chapo

„Doar ma apar”

S.P. Esti predispus la violenta sau o folosesti doar ca ultima solutie?

E.C.: Uite cum sta treaba, tot ceea ce fac eu este sa ma apar, nimic mai mult. Daca eu sunt acela care incepe problemele? Niciodata!

S.P.: Care este parerea ta despre situatia din Mexic, care e perspectiva pentru Mexic?

E.C.: Ei bine, traficul de droguri este deja parte a culturii care provine de la stramosii nostri. Si nu doar in Mexic. Se intampla la scara mondiala.
S.P.: Consideri ca activitatea ta, organizatia ta, reprezinta un cartel?

E.C.: Nu, domnule, deloc. Pentru ca oamenii care isi dedica vietile acestei activitati nu depind de mine.

S.P.: Cum a evoluat acest business din momentul in care ai inceput afacerea si pana azi?

drog

E.C.: Diferenta e mare. Azi exista multe droguri, iar, atunci, singurele pe care le cunosteam erau marijuana si opiul.

S.P.: Care e diferenţa intre oamenii de acum si cei de atunci?

E.C.: E o mare diferenta, pentru ca acum, zi dupa zi, satele devin mai mari, devenim tot mai multi si exista feluri diferite de a gandi.


„Nu se va sfarsi niciodata”

S.P.: Care este viitorul pentru aceasta afacere? Crezi ca va disparea? Sau va creste?

E.C.: Nu, nu se va incheia, pentru ca timpul trece, apar tot mai multi oameni, iar acest business nu se va sfarsi niciodata.

S.P.: Crezi ca activitatile teroriste din Orientul Mijlociu vor avea vreun impact – in orice fel – asupra viitorului traficului de droguri?

el chapo

E.C.: Nu, domnule. Nu vor schimba nimic.

S.P.: Ai vazut cum au decurs ultimele zile ale lui Escobar. Cum crezi ca vor fi ultimele zile ale tale?

E.C.: Stiu ca intr-o zi voi muri. Sper ca se va intampla din cauze naturale.

S.P.: Administratia americana crede ca guvernul mexican nu vrea sa te aresteze. Ceea ce vor ei de fapt este sa te ucida. Ce crezi despre asta?

E.C.: Nu, cred ca daca ma vor gasi, ma vor aresta, desigur.

S.P.: Cu tot respectul pentru activitatile tale, ce crezi despre impactul lor asupra Mexicului? Crezi ca au un impact substantial?

E.C.: Abolut deloc. Deloc.

S.P.: De ce?

E.C.: Pentru ca traficul de droguri nu depinde doar de o persoana. Depinde de multe persoane.

S.P.: Care este parerea ta despre cine este de vina, cei care vand droguri sau oamenii care consuma droguri si creeaza o cerere pentru ele? Care este relatia dintre productie, vanzare si consum?

E.C.: Daca nu exista consum, nu ar exista nici vanzari. E adevarat, consumul, zi dupa zi, devine tot mai mare. Asadar, drogurile se vand si se tot vand.

drog

S.P.: Am tot auzit fraze precum „avocado e bun pentru tine”, „lamaia e buna pentru tine”, „guanabana e buna pentru tine”. Dar n-am auzit niciodata pe cineva care sa faca o astfel de reclama unor droguri. Ai facut vreodata ceva pentru a determina publicul sa consume mai multe droguri?

E.C.: Deloc. Asta atrage atentia asupra ta. Oamenii, intr-un fel, vor sa stie cum te face sa te simti un anumit drog sau ce gust are. Apoi, dependenta devine tot mai mare.

S.P.: Ai vreun vis? Visezi uneori?

E.C.: Da, lucruri normale. Daca visez zilnic? Nu.

 

„Sunt fericit”

S.P.: Insa trebuie sa ai anumite visuri, anumite sperante pentru viata?

E.C.: Vreau sa traiesc cu familia mea, atatea zile cate mi-o da Dumnezeu.

S.P.: Daca ai putea sa schimbi lumea, ai face-o?

E.C.: Pentru mine… sunt fericit cu felul in care sunt lucrurile acum.

S.P.: Cum este relatia cu mama ta?

E.C.: Relatia cu mama mea? E perfecta. Ne inţelegem foarte bine.
S.P.: E o relatie de respect?

E.C.: Da, domnule, respect, afectiune si iubire.

Sean Penn si Kate del Castillo l-au intervievat pe traficant
Sean Penn si Kate del Castillo l-au intervievat pe traficant

S.P.: Cum vezi viitorul pentru fiii si fiicele tale?

E.C.: Foarte bun. Se inteleg bine. Familia e apropiata.

S.P. Dar al vietii tale? Cum ti s-a schimbat viata, cum ai trait dupa ce ai evadat din inchisoare?

E.C.: Simt o mare fericire – datorita libertatii mele.

Nu s-a mai drogat de 20 de ani

S.P.: Ai consumat vreodata droguri?

E.C.: Nu, domnule. Cu multi ani inainte, da, am incercat cateva. Dar daca sunt dependent? Nu.

S.P.: In urma cu cat timp?

E.C.: Nu am mai consumat droguri in ultimii 20 de ani.

S.P.: Nu te ingrijoreaza ideea ca ai putea sa iti expui familia in fata unor riscuri mari prin evadarea ta?

E.C. : Ba da, domnule.

S.P.: In timpul evadarii tale recente, ai cautat libertatea cu orice pret, in defavoarea oricui?

E.C.: Nu m-am gandit niciodata ca voi face rau cuiva. Tot ce am facut a fost sa il rog pe Dumnezeu, iar lucrurile s-au aranjat bine. Totul a fost perfect. Acum sunt aici, slava Domnului!

S.P.: Ai evadat de doua ori, merita mentionat acest aspect, si fara violenta.

E.C.: Pentru mine, lucrurile nu se rezuma la asta. In alte situatii, asa cum s-a vazut, lucrurile s-au intamplat diferit, dar acum, nu am folosit nicio violenta.

chapo

S.P.: Avand in minte ce s-a scris despre tine, ce se poate vedea la TV, lucrurile care se spun despre tine in Mexic, ce fel de mesaj ai vrea sa transmiti poporului mexican?

E.C.: Ei bine, pot sa spun ca este normal ca oamenii sa aiba sentimente amestecate, deoarece unii oameni ma cunosc, iar altii nu ma cunosc. Acesta este motivul pentru care spun ca este normal. Pentru ca aceia care nu ma cunosc pot sa aiba dubiile lor atunci cand trebuie sa spuna daca eu sunt o persoana buna sau nu.

S.P.: Daca ti-as cere sa te definesti ca persoana, daca ti-as cere sa pretinzi ca nu esti Joaquin, ca esti o persoana care il cunoaste mai bine decat oricine altcineva din lume, cum te-ai autodefini?

E.C.: Ei bine, daca l-as cunoaste – cu respectul cuvenit si din punctul meu de vedere – e o persoana care nu vrea in niciun caz sa creeze probleme. In niciun caz.

Capturat la sfarsitul saptamanii trecute

 

chapo

Renumitul interlop mexican a fost arestat la sfarsitul saptamanii trecute. Asta dupa ce, in iulie anul trecut, evadase din penitenciarul de maxima securitate in care se afla inchis.Cu cateva luni inainte de a fi capturat, chiar in timp ce era urmarit de autoritatile din Mexic si SUA, baronul drogurilor acordase un interviu in exclusivitate actorului Sean Penn – starul hollywoodian a fost ajutat in demersul sau jurnalistico-fantastic de colega lui de breasla din Mexic, Kate del Castillo. Un fapt interesant, acesta a fost primul interviu acordat de El Chapo in ultimii 20 de ani. 

(B.G.)

 

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
Diagnosticul de cancer al prințesei Kate Middleton: Meghan și Harry pun sare pe rana regală?
Diagnosticul de cancer al prințesei Kate Middleton: Meghan și Harry pun sare pe rana regală?
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii au înnebunit când au văzut-o
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Fiica lui Țiriac, APARIȚIE RARĂ în COSTUM DE BAIE! Avem imaginile: „M-am îndrăgostit”
Fiica lui Țiriac, APARIȚIE RARĂ în COSTUM DE BAIE! Avem imaginile: „M-am îndrăgostit”
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Actorul român care s-a însurat de nouă ori după ce a împlinit 50 de ani. Prima soție a avut 17 ani
Actorul român care s-a însurat de nouă ori după ce a împlinit 50 de ani....
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă în 6 luni, la ocazie?: „Doamne ferește! Cine știe câte victime sunt”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a...
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a arestat pe iubitul ei
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Un copil de 10 ani a făcut o mărturisire care le-a dat fiori polițiștilor și a dus la rezolvarea unui caz de crimă vechi de 2 ani
Un copil de 10 ani a făcut o mărturisire care le-a dat fiori polițiștilor și...
Preț în România pentru cel mai interesant SUV din 2024
Preț în România pentru cel mai interesant SUV din 2024
Adevărul despre despărțirea dintre Marilu Dobrescu și Iustin Petrescu: ,,N-am putut să mă ridic din pat”. Cum l-a afectat pe artist procedura secretă și când a avut loc, de fapt, separarea celor doi
Adevărul despre despărțirea dintre Marilu Dobrescu și Iustin Petrescu: ,,N-am putut să mă ridic din...
Pensiile din luna mai intră înainte de Sărbătorile de Paște! Premierul Marcel Ciolacu a făcut anunțul chiar în ședința de guvern
Pensiile din luna mai intră înainte de Sărbătorile de Paște! Premierul Marcel Ciolacu a făcut...
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în familie. „Niciodată nu a ținut de note sau copiii să fie olimpici.”
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
Vali Vijelie și soția lui s-au despărțit! Carmen a confirmat separarea:
Vali Vijelie și soția lui s-au despărțit! Carmen a confirmat separarea: "Nu mai vreau să...
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și femei?
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Cele mai ieftine Smart TV-uri la Altex, eMag și Flanco. Prețuri pentru toate buzunarele
Cele mai ieftine Smart TV-uri la Altex, eMag și Flanco. Prețuri pentru toate buzunarele
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Andreea Esca și-a amenajat casa în stil excentric. Fiul ei, Aris, a dat-o de gol! Imaginile din interiorul vilei i-au uluit pe toți
Andreea Esca și-a amenajat casa în stil excentric. Fiul ei, Aris, a dat-o de gol!...
Planta plină de vitamine pe care românii evită să o consume din cauza aspectului ei. E bună pentru cei cu diabet sau probleme de digestie
Planta plină de vitamine pe care românii evită să o consume din cauza aspectului ei....
Schimbare majoră în viața acestor trei zodii! De la 1 Mai, nimic nu va mai fi la fel pentru ele
Schimbare majoră în viața acestor trei zodii! De la 1 Mai, nimic nu va mai...
Decizie pentru cei care nu locuiesc la adresa din buletin. E OBLIGATORIU în 15 zile
Decizie pentru cei care nu locuiesc la adresa din buletin. E OBLIGATORIU în 15 zile
Adrian „Beleaua” Corduneanu dă cărțile pe față după moartea lui Costel cel Mare
Adrian „Beleaua” Corduneanu dă cărțile pe față după moartea lui Costel cel Mare
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul privat?
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul...
PRODUSELE INTERZISE definitiv. Ordinul final a fost dat chiar astăzi, 23 APRILIE
PRODUSELE INTERZISE definitiv. Ordinul final a fost dat chiar astăzi, 23 APRILIE
Scandal uriaș în showbizul românesc. Protagoniști, Smiley, Damian Drăghici și Dinu Maxer
Scandal uriaș în showbizul românesc. Protagoniști, Smiley, Damian Drăghici și Dinu Maxer
3 zodii care nu își vor cere NICIODATĂ iertare. Nu aștepta scuze de la acești nativi!
3 zodii care nu își vor cere NICIODATĂ iertare. Nu aștepta scuze de la acești...
Răsturnare de situaţie! Cine a preluat, de fapt, şefia clanului Corduneanu, după moartea Stăpânului Moldovei
Răsturnare de situaţie! Cine a preluat, de fapt, şefia clanului Corduneanu, după moartea Stăpânului Moldovei
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de ziua ei de naștere
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...
Carmen Rusu, soția lui Vali Vijelie, a spus adevărul despre manelist: „Stau cu el pentru confortul financiar”. Ce părere are despre presupusa amantă a artistului
Carmen Rusu, soția lui Vali Vijelie, a spus adevărul despre manelist: „Stau cu el pentru...
Ce documente importante ascunde arhiva de la Vatican. Acestea sunt marile secrete ale Bisericii Catolice
Ce documente importante ascunde arhiva de la Vatican. Acestea sunt marile secrete ale Bisericii Catolice
Păcatul mare pe care-l comit unii preoți. De ce să nu mergi niciodată la un duhovnic care “deschide cartea”
Păcatul mare pe care-l comit unii preoți. De ce să nu mergi niciodată la un...