Avertisment de la MTS pentru cluburile de Liga 1: „Un caz pozitiv de Covid-19 va duce la întreruperea competiției!”

Autor: Cristian P
Publicat: 03/06/2020 | 11:53
Avertisment de la MTS pentru cluburile de Liga 1: „Un caz pozitiv de Covid-19 va duce la întreruperea competiției!”

Ionuţ Stroe, ministrul Tinererului și Sportului, a pus cluburile din Liga 1 în gardă înaintea reluării sezonului competițional care va avea loc în weekendul 12-14 iunie.

În cadrul unei conferințe de presă, Ionuț Stroe a declarat că apariţia unui caz infectare cu Covid-19 în Liga I ar duce la întreruperea competiţiei, menționând că reprezentanţii Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF) şi Federației Române de Fotbal (FRF) ar trebui conştientizeze acest lucru.

„Cei de la LPF și FRF ar trebui să fie conștienți de acest lucru. De asta spun că aceste măsuri, chiar dacă par restrictive, nu fac nimic altceva decât să securizeze o competiţie şi sănătatea sportivilor. Dacă e cam mult sau nu… această întrebare trebuie pusă FRF şi LPF. Ei trebuie să răspundă la întrebarea asta, nu MTS. V-ar conveni ca în momentul de faţă să anulezi o eventuală lege care prevede ancheta epidemiologică sau izolarea unor contacţi doar pentru că avem competiţii sportive? Eu nu cred. Înainte de toate, înainte de orice competiţie sportivă sau presiune publică, punem sănătatea sportivilor. Sunt medici specialişti care pot spune în ce măsură acea testare cu 2-3 zile înainte este valabilă 100% sau dacă îţi asigură în totalitate securitatea sportivilor. Se ştie că există asimptomatici, apoi că există un test care poate fi azi negativ, iar peste 5 zile să fie pozitiv… deci cei din zona medicală au competenţe în zona asta”, a declarat Ionuț Stroe.

Ministrul Tineretului și Sportului a ținut să precizeze că toţi paşii care trebuie parcurşi în cazul apariţiei unei infectări sunt stipulate clar în reglementările Guvernului.

„Virusul nu face diferenţe între cei infectaţi, că sunt jucători de fotbal sau cetăţeni de rând. Există proceduri medicale bine definite în documente. Există anchetă epidemiologică, există izolare, toate sunt descrise. Cât priveşte zona sportivă, referitor la eventuale sancţiuni, reprogramări de meciuri, decizii privind clasamentul… acestea toate aparţin în exclusivitate organizatorului, adică LPF sau FRF. E decizia lor, sunt regulamentele lor interne”, a adăugat Ionuț Stroe.

Citește și...