Avertisment din partea Bisericii, de Valentine’s Day si Dragobete! Preotii ne sfatuiesc sa mergem la… cimitir

Publicat: 10/02/2015 | 10:41
Avertisment din partea Bisericii, de Valentine’s Day si Dragobete! Preotii ne sfatuiesc sa mergem la… cimitir

Anul acesta, sarbatorile iubirii din luna februarie, Valentine’s Day si Dragobetele cad in doua zile total nepotrivite. De aceea, Biserica Ortodoxa ne sfatuieste sa nu sarbatorim in aceste zile, pentru ca am putea supara sufletele mortilor.

Valentine’s Day cade anul acesta intr-o zi de sambata si nu in orice sambata ci chiar de Sambata Mortilor. Din acest motiv, preotii ne sfatuiesc sa nu ii uitam pe cei adormiti si sa mergem mai degraba la biserica si la cimitir decat sa iesim in oras si sa ne distram.

Biserica si Valentine's Day

„Din pacate, noi am importat prea multe sarbatori din Occident care nu au nicio legatura cu spiritul ortodoxiei si cu spiritul romanesc, pana la urma. Sigur, Valentine’s Day este o sarbatoare de care tinerii se bucura, dar care impieteaza intr-un fel semnificatia Sambetei Mortilor sau a Mosilor de Iarna.

Biserica si Valentine's Day

Ei nu lipsesc niciodata de la intalnirile de pomenire, de aducere aminte despre ei. O mare suparare se produce in sufletele lor probabil atunci cand cei vii, fii, nepoti, stranepoti sau prieteni, lipsesc de la aceasta intalnire, pentru ca ei nu lipsesc niciodata. Se da de pomana, iar faptul ca esti acolo si faci rugaciune ii indestuleaza pe ei, le potoleste setea, foamea – bineinteles, vorbim de setea si foamea spirituale.

Biserica si Valentine's Day

Ei au nevoie de dragostea noastra in continuare. Faptul ca ne aducem aminte de ei ii bucura tare mult.”, a declarat parintele Stefan Stanciu pentru Ziarul Ring.

Biserica si Valentine's Day

CITESTE SI:

Adevarul despre moartea parintelui Arsenie Boca! Dezvaluim IN PREMIERA documente secrete ale Securitatii: „A fost sau nu otravit?”

FOTOGRAFII SOCANTE! Diavolul a aparut intr-o biserica din Satu Mare

Dragobetele pica in post

Dragobetele, in post Nici de Dragobete nu este recomandat sa petrecem. Cu doua zile inainte de aceasta sarbatoare intram in Postul Pastelui. Potrivit traditiei crestine, nu se pot consuma anumite alimente. Totodata, credinciosii nu au voie sa petreaca pe parcursul celor 40 de zile ale postului.

R.O.

 

Citește și...