Avertizare cod galben de vânt puternic! Anunțul făcut de ANM

Publicat: 14/01/2019 | 11:14

Cinci judeţe din nord-vestul ţării sunt, luni, sub avertizare cod galben de vânt puternic, care la rafală atinge viteze de până la 60 de kilometri pe oră. Totodată, Administraţia Naţională de Meteorologie a prelungit codul galben de ceaţă în judeţul Vrancea.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare nowcasting cod galben pentru zona joasă a judeţelor Alba, Mureş și Sibiu, precum și pentu câteva localități din județele Sălaj și Satu Mare, valabilă până la ora 13.00, respectiv 12.00.

În cele cinci judeţe, vântul atinge la rafală 55 – 60 de kilometri pe oră. Totodată, Administraţia Naţională de Meteorologie a prelungit codul galben de ceaţă în judeţul Vrancea până la ora 13.00.

Potrivit unei informări anterioare din partea ANM, începând de duminică ora 15 până marți la ora 8.00, se anunțau precipitații moderate cantitativ: mixte în zonele joase de relief din vest, predominant ninsori în Maramureș și Transilvania și ninsori la munte, intensificări ale vântului.

De asemenea, Administrația Națională de Meteorologie a emis, duminică, și o atenționare cod galben de ninsori și viscol pentru zona Munților Apuseni, nordul Carpaților Orientali și zona înaltă din vestul Carpaților Meridional, valabilă luni, de la ora 2.00 până la ora 14.00.

Meteorologii avertizau că în a doua parte a nopții de duminică spre luni (13/14 ianuarie) și în cursul zilei de luni (14 ianuarie) în zona Munților Apuseni, în nordul Carpaților Orientali și local în zona înaltă din vestul Carpaților Meridionali, va ninge și local se vor cumula cantități de peste 20-25 l/mp, iar stratul de zăpadă va fi consistent. Vântul va bate puternic în zonele de creastă, rafalele depășind 90-100 km/h viscolind ninsoarea, spulberând zăpada și determinând diminuarea semnificativă a vizibilității.

Ninsori, în general moderate cantitativ, vor fi și în Maramureș și local în nordul Transilvaniei.

Citește și...