Avion militar rusesc, interceptat deasupra Mării Negre! Ce s-a întâmplat

Publicat: 04/05/2018 | 19:12

Avioane Eurofighter Typhoon ale Royal Air Force, desfăşurate în România, au interceptat vineri un avion militar rusesc ce zbura în apropiere de spaţiul aerian al NATO, deasupra Mării Negre, a informat site-ul Forţelor Aeriene Britanice.

Operând de la baza aeriană Mihail Kogălniceanu, din apropiere de Constanţa, pe coasta Mării Negre, avioanele Typhoon au acţionat după ce un avion IL-20, al forţelor aeriene ruse, a fost semnalat îndreptându-se spre Vest, în apropiere de spaţiul aerian al NATO, anunță stirileprotv.ro.

Avionul militar rusesc zbura deasupra vestului Mării Negre şi a fost monitorizat de avioanele Typhoon, în acord cu misiunea NATO pe care Royal Air Force o desfăşoară în România, se mai arată în comunicat.

Patru aeronave de luptă britanice Eurofighter Typhoon au sosit la 23 aprilie la baza aeriană Mihail Kogălniceanu şi judeţul Constanţa şi sunt pregătite să execute misiuni de poliţie aeriană în flancul estic al NATO, a anunţat recent Ministerul Apărării Naţionale (MApN).

Cele patru aeronave vor fi deservite de un detaşament format din aproximativ 160 de militari, piloţi şi personal tehnic, care va executa misiuni de poliţie aeriană în perioada 1 mai-31 august, alături de aeronavele MIG-21 LanceR şi militari ai Forţelor Aeriene Române.

Citește și...