„Avocatul vedetelor”, Catalin Dancu, pe lista neagra a datornicilor! Se judeca cu fiscul pentru TVA-ul de pe onorariile clientilor

Publicat: 11/01/2015 | 00:58
„Avocatul vedetelor”, Catalin Dancu, pe lista neagra a datornicilor! Se judeca cu fiscul pentru TVA-ul de pe onorariile clientilor

“Avocatul vedetelor”, Catalin Dancu, a inceput anul cum stie el mai bine, adica cu un proces. De aceasta data, avocatul se reprezinta pe el insusi, intr-un litigiu cu statul roman!

Catalin Dancu a folosit primele zile ale anului pentru a rezolva o chestiune suparatoare care nu-i da pace de cativa ani buni. Reputatul avocat s-a dus la Judecatoria Sectorului 1, dar nu pentru a reprezenta un client, asa cum este obisnuit, ci pentru a deschide un proces in nume propriu. Dancu a chemat in judecata Ministerul Finantelor Publice, si acesta nu este primul litigiu de acest gen, de-al sau!

Catalin Dancu este supranumit
Catalin Dancu este supranumit „avocatul vedetelor”

Se judeca de cinci ani cu fiscul

In cazul de fata este vorba de un conflict cu Administratia Finantelor Publice din Sectorul 1 al Capitalei, care dureaza de cinci ani de zile. “Am avut un cabinet individual de avocatura pe care l-am desfiintat, transformandu-ne in societate civila de avocati. Inspectorii de la administratia finantelor sectorul 1 au emis apoi decizii de impunere, considerand ca datoram statului TVA neplatit de aproximativ 1199 de milioane de lei, pentru perioada 2010-2013, daca tin eu bine minte. Am incercat sa discutam cu ei, sa le spunem ca nu avem de plata o asemenea datorie drept TVA, atat timp cat incasarile noastre erau cu mult mai mici. I-am invitat, in scris, sa faca un control la cabinet, sa le punem la dispozitie toate actele, dar nici n-au vrut sa auda. Asa ca i-am dat in judecata si am castigat, in mai multe procese” a declarat pentru Cancan.ro avocatul Catalin Dancu.

El s-a facut remarcat intr-o serie de divorturi celebre
El s-a facut remarcat intr-o serie de divorturi celebre

Datoreaza numai 80.000 de euro statului

Dancu a deschis ultimul proces tocmai pentru a obliga finantele de sector sa tina seama de hotararile anterioare, irevocabile, care ii dadeau dreptate. “Noi am realizat si o expertiza financiar-contabila, pe care am depus-o la dosar. Aceasta a stabilit ca datoram statului 80.000 de euro. Intrucat suntem in litigiu de cinci ani, nu am platit pana acum TVA-ul. Suma care insa a fost stabilita de instanta ca fiind obligatie de plata, in urma expertizei, a fost depusa intr-un cont separat, urmand sa o varsam la fisc” a mai explicat Catalin Dancu.

Dancu este aproape sa castige razboiul cu fiscul
Dancu este aproape sa castige razboiul cu fiscul

Avocatul de divort al vedetelor

Catalin Dancu este unul din cei mai cunoscuti avocati din Romania, remarcandu-se, la inceput, in divorturile cu nume sonore. A aparat, de-a lungul timpului, mai multe persoane publice, printre care Alexandra Dinu, fosta sotie a lui Adi Mutu, actorul Serban Ionescu, Pepe, Gigi Becali, Dinu Patriciu sau pe unul din hotii din dosarul furtului de tablouri din Olanda. In prezent, il reprezinta pe Vincenzo Castellano in procesul de divort cu Antonia.

CITESTE SI: Catalin Dancu, la restaurant cu clientii

Catalin Dancu, avocatul lui Serban Ionescu, trage din greu ca actorul sa o termine cat mai repede de Magda Catone: „Poate ii vine mintea de pe urma sI incheiem divortul la primul termen”

 

M.N.

Citește și...