O gospodina desavarsita, Laura Cosoi obisnuieste sa improvizeze atunci cand intra in bucatarie. Blonda este foarte priceputa la gatit si nu intamplator a scos si o carte de bucate.
Daca tot e dezlegare la peste, Laura Cosoi iti recomanda o reteta gustoasa, perfecta pentru aceasta zi: dorada cu ierburi pe pat de sare. Nu cere multa iscusinta, deoarece nu se pregateste foarte greu, iar preparatul este absolut delicios. Laura iti explica, pas cu pas, cum se gateste dorada cu ierburi pe pat de sare.
Nu obisnuiesc sa fac peste, dar ador dorada asa ca, intr-o seara de vineri, m-am pus pe gatit. Am cumparat o dorada pe care o gasesti in dimensiuni diferite. Se curata, se spala bine si se pune cuptorul la incins. Mi se pare foarte usor de facut, asa ca iti recomand cu drag sa incerci si tu.
Nu uita sa-mi spui cum ti-a iesit!
Ingrediente (pentru doua persoane):
• 1 peste dorada mare, sau 2 mai mici
• sare mare
• 2 linguri de ulei de masline
• 1 lamaie
• ierburi (salvie, coriandru, patrunjel, rozmarin, menta)
• lemongrass (proaspat ar fi perfect, daca nu gasesti, incearca varianta uscata)
CITESTE SI:
Preparare:
Se curata pestele, se spala si se usuca cu servetele. Se unge cu putin ulei de masline. Intr-o tava se presara un strat de sare, se aseaza pestele peste care storci lamaia si asezi verdeata in interior si pe langa el. Apoi, acoperi dorada cu inca un strat de sare si pui o folie de aluminiu deasupra. Se baga la cuptorul incins la 180 de grade si se lasa aproximativ 35 de minute. Scoti pestele din cuptor, il pui pe un fund de lemn si il cureti bine de sare, piele si oase.
Mie mi-a placut foarte mult cum a iesit. Merge cu un pahar de vin alb sec si o poveste pe masura.
Mai multe retete poti gasi pe blogul Laurei, lauracosoi.ro