BAC 2014 – Ce-i asteapta in continuare la BAC pe absolventii clasei a XII-a!

Publicat: 22/06/2014 | 14:28

BAC 2014 - Absolventii clasei a XII-a trebuie sa demonstreze maine in fata examinatorilor cat de bine stapanesc una dintre limbile straine pe care le-au invatat in scoala.

BAC 2014 – Examenul de BAC continua maine cu proba de evaluare a competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala. Proba se desfasoara in perioada 23-27 iunie. Aceasta este ultima proba orala de la Bacalaureat, de saptamana viitoare urmand sa inceapa cele scrise. Prima dintre ele, la Limba si literatura romana, se desfasoara pe data de 30 iunie. Pe 1 iulie, are loc proba la Limba si literatura materna; pe 2 iulie, se va desfasura proba obligatorie a profilului, iar pe 4 iulie, proba la alegere a profilului si specializarii.

Prima afisare a rezultatelor va avea loc pe data de 7 iulie, pana la ora 12.00. In aceeasi zi, se pot depune contestatiile (intre orele 12.00 – 16.00), care vor fi solutionate in perioada 8-10 iulie. Rezultatele finale vor fi facute publice pe 11 iulie.

Pe data de 30 iunie, incep probele scrise de la BAC
Pe data de 30 iunie, incep probele scrise de la BAC

Desfasurarea probelor scrise

Accesul candidatilor in centrul de examen la probele scrise se face in intervalul 7:30 – 8:30.
Presedintele comisiei din centrul de examen desemneaza o comisie de control, formata din minimum doua cadre didactice (dintre asistenti sau membrii comisiei) si personalul de paza de la intrarea in centrul de examen.
La accesul candidatilor in centrul de examen se procedeaza astfel:
– un cadru didactic si un membru al personalului de paza solicita la intrarea fiecarui candidat prezentarea actului de identitate si verifica daca fotografiile corespund;
– candidatii sunt indrumati spre zona din centrul de examen unde se gasesc salile de examen;
– candidatii sunt atentionati sa citeasca extrasele din Metodologie afisate pe usa salii de examen si sa nu stationeze pe holuri mai mult de 5-7 minute;
– candidatii care au materiale/obiecte nepermise in sala de examen sunt indrumati spre sala de depozitare a acestora.

Rezultatele finale de la BAC vor fi facute publice pe 11 iulie.
Rezultatele finale de la BAC vor fi facute publice pe 11 iulie.

Candidatul care are asupra sa materiale nepermise in sala de examen (telefoane mobile, culegeri, manuale, notite, insemnari etc., precum si orice mijloace electronice de calcul sau de comunicare, poseta/geanta etc.) va primi o punga/plic in care sa le introduca, impreuna cu o declaraie tip în care se mentionează numele si prenumele si obiectele personale care vor fi depozitate si va fi indrumat de catre un membru al echipei de control spre sala de depozitare a obiectelor personale.

Sala de depozitare a obiectelor personale se va afla cat mai aproape de intrarea in centrul de examen si va fi supravegheata de o persoană dintre asistenti, desemnata de comisia de examen.
Dupa ce au trecut de punctul de legitimare si de cel de depozitare a obiectelor personale (nepermise in sala de examen), candidatii se deplaseaza spre sala de examen, unde sunt repartizati conform tabelelor afisate pe usi.

CITESTE SI:

BAC 2014 – Profesorii au ras in hohote cand au vazut cum il cheama pe acest elev. E incredibil ce scrie in buletinul lui

BAC 2014 Baiatul lui Romica Tociu e boss de boss la bacalaureat! Ce aroganta maxima a facut inainte de probele scrise!

Citește și...