BAC 2014 – Incepe BAC-ul! Afla ce subiecte ar putea sa-ti pice la proba orala de Limba si literatura romana!

Publicat: 09/06/2014 | 15:57

BAC 2014 - Absolventii clasei a XII a intra de maine in febra BAC-ului. Examenul maturitatii incepe cu proba de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana, care se va desfasura pana pe 12 iunie.

BAC 2014 – Perioada plina de emotii pentru elevii care au terminat clasa a XII a. De maine, incepe BAC-ul, prima proba pe care absolventii o vor sustine fiind cea de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana. Examinarea elevilor la aceasta proba se va desfasura pana pe data de 12 iunie.

Model de subiect la proba orala de Limba si literatura romana
Model de subiect la proba orala de Limba si literatura romana

Subiectele, elaborate de catre Centrul National de Evaluare si Examinare, pot fi texte literare si nonliterare, functionale si nonfunctionale, cu un grad de complexitate care sa permita tratarea lor in intregime in cel mult 10-15 minute. Fiecare elev va alege un subiect in fata comisiei de examen. Subiectul consta intr-un text pe marginea caruia elevul trebuie sa vorbeasca liber. Acesta poate fi un fragment dintr-o opera literara sau un text intalnit in viata de zi cu zi.

BAC-ul incepe cu proba orala la Limba si literatura romana
BAC-ul incepe cu proba orala la Limba si literatura romana

 

Pe 30 iunie, se da prima proba scrisa
Potrivit Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti, in Bucuresti, la sesiunea de vara a BAC-ului, s-au inscris peste 17.000 de absolventi. Dintre acestia, 4.740 sunt elevi din promotii anterioare. BAC-ul se va desfasura in intervalul 12 iunie – 4 iulie. Intre 16 si 20 iunie, va avea loc proba de evaluare a competentelor digitale, iar intre 23 si 27 iunie, este programata evaluarea competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala.

Subiectele pe care elevii trebuie sa le comenteze pot fi fragmente dintr-o opera literara sau texte intalnite in viata de zi cu zi
Subiectele pe care elevii trebuie sa le comenteze pot fi fragmente dintr-o opera literara sau texte intalnite in viata de zi cu zi

La sfarsitul lunii, incep probele scrise. Mai exact, pe data de 30 iunie elevii vor sustine probele scrise la Limba si literatura romana; pe 1 iulie, la Limba si literatura materna; pe 2 iulie, la proba obligatorie a profilului, iar pe 4 iulie, la proba la alegere a profilului si specializarii.
CITESTE SI:

BAC 2014 – Astrele iti spun ce rezultate vei avea la BAC in functie de zodia in care te-ai nascut!

BAC 2014 – Secretul care iti poate garanta nota de trecere la oral, la BAC! Cum sa te imbraci ca sa iei nota de trecere!

Citește și...