BAC 2014 – Nimeni nu-i poate depista pe “trisori”! Asta e tehnologia de ultima ora prin care poti copia la BAC!

Publicat: 28/05/2014 | 00:07

BAC 2014 - Te ingrozeste ideea ca se apropie BAC-ul, iar tu n-ai invatat mai nimic? Te tenteaza ideea de a copia, dar n-ai habar despre cele mai sigure tehnici? Specialistii in filaj iti vand cele mai bune ponturi in materie de copiat.

BAC 2014 – Nu a mai ramas nici macar o luna pana la examenul de BAC, iar porcul nu se ingrasa in Ajun. Daca nu te-ai pus pana acum cu burta pe carte, e putin probabil sa reusesti sa-ti insusesti intr-un timp atat de scurt tot ce ar fi trebuit sa inveti de-a lungul anului. In cazul in care esti tentat sa copiezi, dar nu te pricepi la tehnicile de specialitate, Mihai Belu, director executiv la Compania de Anchete si Filaj, iti spune care sunt cele mai tari trei sisteme de copiat, fara riscuri de a prins asupra faptului.

Tehnologia de ultima ora te poate ajuta sa iei BAC-ul si daca nu te-ai spetit cu invatatul foto: Cuget Liber
Tehnologia de ultima ora te poate ajuta sa iei BAC-ul si daca nu te-ai spetit cu invatatul foto: Cuget Liber

1.Se foloseste o casca minuscula, care se introduce in ureche si se conecteaza la telefonul mobil prin bluetooth. Cu casca in ureche, intri in sala de examen avand telefonul mobil in buzunar, conectat direct la cel care este afara sau il poti seta sa raspunda automat la oricine vrei tu sa te sune. Cand cel care e afara te suna, tu il auzi in casca. Intrebarea ar fi aici cum afla cel de afara subiectele?

Pretul unui sistem performant de copiat ajunge si la 1.000 de euro
Pretul unui sistem performant de copiat ajunge si la 1.000 de euro

 

Exista urmatoarele variante:
-asteapta pana se dau la televizor
-elevul are vreun coleg fara sanse sa ia BAC-ul si iese din sala la cinci minute dupa ce s-au dat subiectele
-elevul isi ataseaza ca accesoriu vestimentar pe haine o camera care transmite imaginile de pe foaia cu subiecte. Cel de afara il poate ghida cum sa mute camera pana vede toate subiectele, apoi ii dicteaza. O astfel de aparatura completa costa cam 1.000 de euro. Aceste dispozitive au fost create pentru echipele care fac supraveghere.

Mihai Belu, director executiv la Compania de Anchete si Filaj, te invata care sunt cele mai sigure metode de copiat la BAC
Mihai Belu, director executiv la Compania de Anchete si Filaj, te invata care sunt cele mai sigure metode de copiat la BAC

2. Cine nu dispune de bani prea multi, poate sa isi faca fituici cu cerneala invizibila, sa isi scrie formulele pe o foaie, pe maneca de la camasa, pe blugi sau unde vrea si sa poarte lentile de contact sau ochelari care fac cerneala vizibila. Nu e nicio problema daca isi scriu notitele pe haine, pentru ca cerneala se ia usor. Aceasta metoda este folosita de cei care triseaza la poker si isi insemneaza cartile cu ea. Cerneala costa cel mult 200 de lei, iar lentilele sau ochelarii cam 100 de euro.
 

Casca se baga in ureche si se conecteaza la telefonul mobil prin bluetooth
Casca se baga in ureche si se conecteaza la telefonul mobil prin bluetooth

3. Cea de-a treia modalitate este recomandata pentru testele grila. Elevul are in buzunar o bila care vibreaza. Cel care ii sulfa are un aparat prin care ii da comenzi bilei: daca bila vibreaza o data, inseamna ca raspunsul corect e prima varianta; daca vibreaza de doua ori, este cel de la a doua varianta si tot asa.

In cazul in care conditiile sunt mai restrictive, poata sa tina bila si in gura, ca pe guma de mestecat. Sistemul costa cel mult 500 de euro. (C.V.)

CITESTE SI:

BAC 2014 – Ai ghinion si pici BAC-ul in vara asta? Afla cand poti sa dai din nou examenul!

BAC 2014 – Nu te-ai inscris inca la BAC? Afla cat timp mai ai la dispozitie s-o faci si calendarul complet al examenelor!

Citește și...