BAC 2018 Subiecte Istorie: Ce le-a picat elevilor de la profilul uman

Publicat: 27/06/2018 | 07:53
BAC 2018 Subiecte Istorie: Ce le-a picat elevilor de la profilul uman

Bac 2018 Subiecte Istorie. Examenul de Bacalaureat continuă, miercuri (27 iunie), cu proba obligatorie a profilului, respectiv Istorie în cazul elevilor de la profilul uman şi Matematică, pentru elevii de la profilul real. Timpul destinat redactării unei lucrări scrise la Istorie sau Matematică este de trei ore, calculat din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fotocopiate pentru fiecare candidat. 

Bac 2018 Subiecte Istorie. Accesul candidaţilor în centrele de examen pentru proba la Istorie sau Matematică se face în intervalul 7:30 – 8:30 pe baza unui act de identitate valid, cu fotografie. Pentru rezolvarea subiectelor la Istorie sau Matematică, candidaţii folosesc numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor şi a desenelor vor utiliza numai creion negru, anunţă Ministerul Educaţiei. (VEZI AICI  Subiecte și barem la limba și literatura română )

Bac 2018. Ce subiecte au picat la Istorie

UPDATE: Elevii care au dat proba la Istorie a Bacalaureatului au avut, la primul subiect, de analizat statul român modern, la al doilea subiect, Evul mediu, iar la al treilea subiect, de comentat un regim totalitarist înlăturat în România în perioada postbelică.

Subiectele de la Bacalaureat 2018, proba la Istorie, vor fi afișate în acest articol imediat după ce vor fi disponibile.

Anul acesta, la probele scrise, în cele 440 de centre de examen, s-au înscris 136.871 de elevi. Dintre aceştia, 118.856 sunt absolvenţi ai promoţiei 2018, iar 18.015 de absolvenţi fiind din seriile anterioare. Candidaţilor le este interzis să comunice între ei sau cu exteriorul, să transmită ori să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notiţe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare în interior sau cu exteriorul. (CITEȘTE ȘI Rezolvarea subiectelor la limba și literatura maternă)

Iată câteva modele de subiecte la BAC 2018 Istorie

Pentru a veni în ajutorul elevilor care se pregătesc pentru examenul de Bacalaureat 2018, Ministerul Educației a elaborat mai multe modele de subiecte pentru fiecare dintre cele probele scrise, printre ele și pentru cea de istorie. (AFLĂ AICI Reguli stricte la BAC 2018. Ce nu au voie să facă elevii)

 

Subiecte Istorie BAC 2018. Pentru a fi declarat promovat la Bacalaureat 2018, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiţii, cumulativ:

  • susţinerea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale Bacalaureat 2018;
  • susţinerea tuturor probelor scrise şi obținerea notei 5 la fiecare dintre acestea Bacalaureat 2018;
  • obţinerea mediei 6 cel puţin, la probele scrise. (NU RATA Cele mai tari perle de la BAC! ”Poetul face figuri interesante)
Citește și...