Bacalaureat 2019. Marți, absolvenții de liceu susțin proba scrisă la Limba și literatura maternă

Publicat: 02/07/2019 | 08:45
Bacalaureat 2019. Marți, absolvenții de liceu susțin proba scrisă la Limba și literatura maternă

Astăzi, 2 iulie 2019, absolvenții de liceu susțin proba scrisă la Limba și literatura maternă, iar mâine este programată proba obligatorie a profilului. Peste 136.000 de candidaţi, 116.316 din promoţia curentă şi 19.771 din promoţiile anterioare, s-au înscris pentru a susţine prima sesiune a examenului.

Citește și: Bacalaureat 2019. Când se dau probele scrise din prima sesiune și când este a doua sesiune a examenului

BAC 2019. Absolvenții de liceu susțin azi, 2 iulie 219, proba scrisă la Limba și literatura maternă

Începând cu ora 09:00, candidații au început să rezolve subiectele aflate pe varianta de la proba scrisă la Limba și literatura română. Azi, unii dintre absolvenții de liceu susțin examenul la maghiară, germană, sârbă, croată, slovacă, turcă, ucraineană și italiană. Timpul destinat redactării unei lucrări scrise este de trei ore, calculat din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fotocopiate pentru fiecare candidat. Pentru rezolvarea subiectelor candidaţii vor folosi numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor şi a desenelor vor utiliza numai creion negru. Toate sălile de examen au în dotare camere funcţionale de supraveghere video şi audio.

Citește și: Reguli stricte la BAC 2019. Ce nu au voie să facă elevii în sala de examen

Mâine, 3 iulie 2019, va avea loc proba obligatorie a profilului, iar ultima probă scrisă din această sesiune a examenului de BAC, proba la alegere a profilului şi specializării, este programată joi, 4 iulie. Afişarea primelor rezultate, în centrele de examen și pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevăzută pentru data de 8 iulie, până la ora 12:00. Contestaţiile pot fi depuse în aceeaşi zi, în intervalul orar 12:00-16:00. Rezultatele finale vor fi făcute publice pe 13 iulie.

Ministerul Educației Naționale a pus la dispoziția celor interesați linia TELVERDE 0800801100 pentru sesizarea eventualelor disfuncționalități pe durata probelor scrise. Numărul va fi disponibil în perioada 1 – 4 iulie, între orele 08:00 – 16:00.

Pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie să îndeplinească următoarele condiţii, cumulativ:

– susţinerea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale;
– susţinerea tuturor probelor scrise şi obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea;
– obţinerea mediei 6 (cel puţin) la probele scrise.

Cum se calculează media la Bac 2019

Ca să calculezi media finală a examenului de Bacalaureat, trebuie să faci o formulă foarte simplă. Mai exact: Media aritmetică – suma unui număr de variabile împărțit la numărul lor. Media aritmetică = (a+b)/2.

În cazul examenului de BAC se susțin trei probe scrise, astfel că vor exista trei note. Media de BAC se va calcula: (a+b+c)/3. Prin urmare, dacă un elev a obtinut următoarele note la examenul național de bacalaureat: Limba Română – 8,5; Matematică – 8; Chimie 9,40. Media la BAC se calculează în felul următor: (8,5+8+9,40)/3= 8,63.

Citește și...