Bacalaureat 2019 toamnă. Elevii susțin azi probele scrise la alegerea profilului și specializării

Autor: Maria H.
Publicat: 26/08/2019 | 09:42
Bacalaureat 2019 toamnă. Elevii susțin azi probele scrise la alegerea profilului și specializării

Absolvenţii clasei a XII-a susțin ultima probă scrisă, la alegere în funcție de profil și specializare, din cea de a doua sesiune a examenului de Bacalaureat 2019 respectiv, geografie, biologice, fizică, sociologie, în cadrul sesiunii de toamnă a BAC-ului.

Aceasta este, de altfel, ultima probă scrisă a celei de-a doua sesiuni a Bacalaureatului 2019, urmând ca începând cu ziua de marți, 27 august, absolvenții să treacă și prin evaluarea competențelor.

Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 7 septembrie

Potrivit datelor calendarului de examene elaborat de MEN, afişarea primelor rezultate, în centrele de examen şi pe site-ul bacalaureat edu.ro, este prevăzută pentru data de 3 septembrie (până la ora 12:00). În aceeaşi zi, vor putea fi depuse contestaţiile, între orele 12:00 şi 16:00.

Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 7 septembrie.

Accesul candidaţilor în centrele de examen la probele scrise se face în intervalul 7:30 – 8:30, pe baza unui act de identitate valid, cu fotografie. Timpul destinat redactării unei lucrări scrise este de trei ore, calculat din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fotocopiate.

Elevii susțin ultima probă scrisă a BAC-ului

Toate sălile de examen au în dotare camere funcţionale de supraveghere audio-video.

Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiţii, cumulativ:

* susţinerea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale;
* susţinerea tuturor probelor scrise şi obţinerea notei 5 la fiecare dintre acestea;
* obţinerea mediei 6 cel puţin, la probele scrise.

Peste 43.500 de candidaţi s-au înscris pentru a susţine probele din a doua sesiune

Peste 43.500 de candidaţi s-au înscris pentru a susţine probele din a doua sesiune (august – septembrie) a examenului naţional de Bacalaureat 2019, care a început, miercuri, 21 august, anunţă Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN). Conform datelor transmise de inspectoratele şcolare judeţene, din totalul celor înscrişi, peste 28.700 de candidaţi provin din promoţia 2018-2019, iar peste 14.800 de candidaţi sunt din promoţiile anterioare

Citește și...