Bărbat săltat de jandarmi de la protestele din Piața Victoriei!

Publicat: 10/08/2018 | 15:35

Primul incident la mitingul Diaspora! Un bărbat care a tulburat ordinea publică în Piața Victoriei a fost ridicat, vineri (10 august), de jandarmi, anunță reprezentanții Jandarmeriei Capitalei.

Bărbatul în vârstă de  40 de ani,ar fi tulburat ordinea publică, acesta fiind condus la o secție de poliție pentru a fi identificat și a fi luate măsurile legale. Jandarmii au mai atras atenția unei persoane care avea asupra ei mai multe spray-uri cu vopsea, cu care intenționa să participe la protest. Deși s-a conformat la început, bărbatul a revenit, iar jandarmii l-au condus la secție pentru a fi legitimat și sancționat. (Citește și Mircea Badea, despre mitingul din Piața Victoriei: „Mă duc și eu)

Numărul jandarmilor care vor fi prezenți, vineri, pentru a asigura ordinea la mitingul din Piața Victoriei va fi dimensionat gradual în funcție de numărul protestatarilor, potrivit Mediafax.

Mașinile, verificate pirotehnic

Vineri dimineață, polițiștii bucureșteni au verificat pirotehnic maşinile parcate acolo. Reprezentanții Jandarmeriei au precizat că forțele de ordine nu vor tolera violența.

“Jandarmeria nu va face estimare a numărului de participanți, nu avem obligația legală. Sunt afirmații, îndemnuri la violență, ură și intoleranță, amenințări cu moartea la adresa jandarmilor. Autoritățile nu tolerează astfel de atitudini, nu acceptăm insubordonarea civică și violența. Toți cei care vor lansa mesaje de instigare vor răspunde. Jandarmeria Română nu se confruntă cu cetățenii, noi asigurăm ordinea, siguranța manifestanților și a celorlalți . Recomandăm tuturor să se delimiteze de astfel de atutudini. Jandarmeria este o instituția apolitică, nu suntem trupe pretoriene”, a anunțat, joi, locotenent colonel Marius Militaru, șef comunicare Jandarmeria Română.

 

Citește și...