Bătălie pentru Europa în Bundesliga!

Autor: Cristian P
Publicat: 29/05/2020 | 14:39
Bătălie pentru Europa în Bundesliga!

Astăzi se va da startul în cea de-a 29-a rundă a sezonului din Bundesliga. De la ora 21:30 pe „ Schwarzwald-Stadion”, Freiburg va primi vizita formației Bayer Leverkusen.

Duelul se anunță a fi extrem de interesant, cele două fiind clasate în prima jumătate a clasamentului, ambele având ca obiectiv clasarea pe un loc care să le permit prezența sezonul viitor într-o cupă europeană. Leverkusen abordează confruntarea de pe locul 5 cu 53 de puncte, la egalitate de puncte cu Monchengladbach care este pe locul 4 dar cu un golaveraj superior, în timp ce Freiburg este pe locul 8 cu 38 de puncte, la patru puncte de Wolfsburg, formație care se află pe locul 6, loc ce asigură prezența în Europa League.

Așa cum v-am informat, etapa a intermediară din Bundesliga, a 28- a adus o singură clarificare, Bayern Munchen mărindu-și ecartul în fruntea clasamentului față de Dortmund la șapte lungimi în urma victoriei obținută în meci drect, scor 1-0. Cu 7 puncte avans față de „galben-negri” și 9 față de RB Leipzig, șansele ca Bayern să mai piardă titlul în Bundesliga sunt foarte mici, din acest sezon competițional râmânând de disputat șase etape.

Dacă Bayern pare a se fi desprins în câștigătoare, în schimb lupta pentru locul 2 sse anunță a fi una extrem de interesantă pe acest final de sezon, urmând a se da în patru echipe. Pe lângă Dortmund și RB Leipzig, echipe care se află pe locurile 2 și 3 cu 57 respectiv 55 de puncte, în această luptă vor conta și Monchengladbach și Leverkusen, ambele având 53 de puncte.

Program etapa 29 Bundesliga 
Vineri
ora 21:30 Freiburg – Leverkusen
Sâmbătă
ora 16:30 Wolfsburg – Frankfurt  
ora 16:30 Hertha – Augsburg  
ora 16:30 Mainz – Hoffenheim  
ora 16:30 Schalke – Werder Bremen  
ora 19:30 Bayern Munchen – Dusseldorf 
Duminică:
ora 16:30 Monchengladbach – Union Berlin  
ora 19:00 Paderborn – Borussia Dortmund  
Luni:
ora 21:30 Koln – Leipzig  

Citește și...