Beijingul, închis după epidemia de coronavirus care a revenit!

Publicat: 17/06/2020 | 08:36
Beijingul, închis după epidemia de coronavirus care a revenit!

Autoritățile din China au decis să închidă orașul Beijing, după ce epidemia de coronavirus, izbucnită, de altfel, în acea țară, a revenit. COVID-19, virusul ucigaș care a schimbat comportamentul oamenilor de pe întreaga planetă, creează, din nou, panică.

Nu doar orașul a fost închis, luându-se și alte măsuri în tentativa de a opri o nouă pandemie. Astfel, locuitorilor din Beijing li se cere să evite călătoriile în afara orașului care pot fi anulate și au interzis persoanelor din zonele afectate de epidemie să părăsească teritoriul capitalei Chinei. Autoritățile au trecut la astfel de măsuri după ce numărul de cazuri de Covid-19 au revenit în țara de unde a apărut coronavirusul. În ultimele zile, nu mai puțin de 40 de cazuri au reapărut.

Beijingul, închis după epidemia de coronavirus care a revenit!

Oficialii din Beijing au dat și o explicație, după măsurile de precauție pe care le-au luat zilele trecute. „Toate persoanele care trebuie neapărat să părăsească Beijingul vor trebui să prezinte un certificat care să ateste că un test negativ a fost efectuat în ultimele şapte zile”, au explicat oficialii din Beijing, potrivit stiripesurse.ro.

Școlile și centrele universitare vor fi, de asemenea, închise, au anunțat oficialii primăriei din Beijing.„Oricine trebuie să părăsească Beijingul va prezenta un certificat care să ateste un test negativ realizat în ultimele şapte zile”, a precizat Chen Bei, secretarul general adjunct al Primăriei. Focarul ar fi pornit din piața Xifandi, care ocupă o suprafață de 112 hectare și are 1.500 de angajați și peste 4.000 de puncte de vânzare.

Beijingul, închis după epidemia care a revenit! Wuhan, centrul de foc al coronavirusului

Wuhan este orașul de unde a pornit pandemia de coronavirus (COVID-19), la finalul lunii decembrie a anului trecut. Au reușit să oprească boala în timp record, în timp ce în Statele Unite ale Americii se pornea pandemia care a ucis zeci de mii de vieți. Americanii i-au acuzat mereu pe chinezi că au permis răspândirea bolii în exteriorul Asiei, doar pentru a pune la pământ economia țărilor din vest.

Citește și...