Bergodi se teme de duelul cu Gaz Metan: „E un meci dificil!”

Publicat: 03/07/2020 | 10:10
Bergodi se teme de duelul cu Gaz Metan: „E un meci dificil!”

Cristiano Bergodi, antrenorul principal al formației Universitatea Craiova, a declarat în perspectiva duelului pe care elevii săi îl vor susține astăzi de la ora 20:00 la Mediaș cu Gaz Metan în cadrul primei runde a returului play-off-ului Ligii 1, că meciul reprezintă un examen de maturitate pentru olteni.

În ciuda faptului că echipa sa pleacă clar ca mare favorită la victorie, Gaz Metan urmând a miza pe o echipă experimentală după ce în această săptămână s-a despărțit de opt jucători cărora le-a expirat contractual, italianul a cerut concentrare maximă transmițându-le elevilor săi că fără trei puncte cucerite astăzi, victoria de runda trecută din „Gruia” nu va avea nicio valoare.

„E un meci dificil din punct de vedere mental. Pentru că noi venim după un meci foarte bun câştigat cu CFR Cluj, care ne-a dat încredere. Iar acum la Mediaş vom avea un examen de maturitate. Trebuie să arătăm ca o echipă care ştie ce trebuie să facă, şi nu mă refer la valoarea echipei. Nu cred că jucătorii mei vor intra relaxaţi cu Mediaş. Eu îi consider inteligenţi şi profesionişti. Ştiu şi ei că avem numai de pierdut dacă intrăm relaxaţi sau dacă ne gândim că putem câştiga uşor. Nu există aşa ceva în fotbal. Când eşti un pic cu nasul pe sus fotbalul te pedepseşte imediat. Aşa că băieţii sunt sigur că au capacitatea să înţeleagă acest lucru şi faptul că acesta este un meci la fel ca şi cel cu CFR Cluj. Aşa că mental trebuie să fim pregătiţi 100%”, a declarat Cristiano Bergodi, antrenorul principal al oltenilor.

Partida Gaz Metan Mediaș- Universitatea Craiova va avea loc astăzi de la ora 20:00, confruntarea urmând a conta pentru runda a VI-a, prima a returului play-off-ului Ligii 1. Confruntarea va fi transmisă în direct de Digi Sport, Telekom Sport și Look.

Programul etapei a VI-a play-off
Vineri, 3 iulie
ora 20:00 Gaz Metan Mediaș- Universitatea Craiova
Sâmbătă, 4 iulie
ora 20:00 FCSB- FC Botoșani
Duminică, 5 iulie
ora 20:00 Astra Giurgiu – CFR Cluj

Clasament play-off Liga 1
1 CFR Cluj- 36 pct
2 Universitatea Craiova- 35 pct
3 Astra Giurgiu- 28 pct
4 FCSB- 27 pct
5 FC Botoșani- 27 pct
6 Gaz Metan Mediaș- 25 pct