”Biciclim prin România!” Vărul Săndel și Alin vă prezintă frumusețile țării de pe bicicletă

Publicat: 31/05/2019 | 16:16

Vărul Săndel e la pupitru, să spunem așa! E în fața camerei și coordonează. Alin ascultă, răbdător. Apoi se echipează și este gata de pedalat. ”Biciclim prin România” se numește filmulețul documentar cu mai multe episoade

Totul a plecat de la filmul ”Pup-o, mă”, realizat la finalul anului trecut și care s-a bucurat de un mare succes! Tradiţii, peisaje pitoreşti, personaje spumoase şi umor autentic românesc sunt ingredientele comediei ardeleanești! Acum, cei care au ”rulat” efectiv după scenariul lui Salex Iatma și regia Cameliei Popa sunt gata să ia România la…pedale!

Este vorba de Vărul Săndel și de Alin Panc. ”Vrem să vă arătăm trasee frumoase, imagini zguduitoare, care să vă taie respirația și, mai ales, buna dispoziție, dar pe bicicletă”, își începe prezentarea Vărul Săndel.

Cei doi vor să descopere în fața oamenilor frumusețea Apusenilor, pentru început, a României neștiute, care are multe minuni, frumusețea pură … Și au decis să facă seria de plimbări prin județele patriei, să susțină turismul, să convingă românii să vadă țara așa cum străinii se îngrămădesc s-o descopere.

Au ales s-o facă în ritm alert, cu bicicleta! Și cu mult umor, pe care Vărul Săndel îl oferă cu generozitate. ”Alin, ești pregătit de start”, întreabă Vărul Săndel, apoi îl laudă pe partenerul său. ”I se spune Gambel, uite de gambe are!”

Prima parte, două trasee din Țara Hațegului, pe care Alin Panc e gata să le atace. Vărul Săndel dă startul! E coordonatorul, Alin, executantul! Și au plecat să descopere țara într-un lung serial pe care Vărul Săndel îl prezintă.

Citește și...