Bilanț tragic. Zeci de morți și răniți, iar numărul victimelor poate crește

Publicat: 05/04/2019 | 08:11
Bilanț tragic. Zeci de morți și răniți, iar numărul victimelor poate crește

Bilanț tragic. Zeci de morți și răniți, iar numărul victimelor poate crește. Autoritățile încearcă să gestioneze situația. Zeci de persoane au murit în urma unui atac al talibanilor asupra forțelor de securitate din provincia Badghis, situată în vestul Afganistanului, au anunțat autoritățile locale în noaptea de joi spre vineri, relatează Reuters.

Talibanii au ucis 36 de membri ai forțelor de securitate și au preluat controlul asupra mai multor puncte de control din districtul Bala Murghab. Atacul a început în noaptea de miercuri spre joi și era încă în desfășurare joi seară, a anunțat guvernatorul din Bala Murghab, informează și Mediafax.

De asemenea, forțele de securitate au ucis peste 30 de talibani, a anunțat Jamshed Shahabi, purtător de cuvânt al guvernatorului din Badghis. Purtătorul de cuvânt al talibanilor, Qari Yousuf Ahmadi, a transmis că atacul a fost efectuat din patru părți.

Ministerul Apărării din Afganistan a anunțat că forțele de securitate au decis „să efectueze o retragere tactică” din punctele de control pentru a evita un atac direct asupra civililor din zonă. De asemenea, ministerul a ordonat mai multe atacuri aeriene asupra pozițiilor talibanilor.

Citește și...