Bolizii de lux care momesc tinerele să facă videochat în Iași. Câte amenzi au primit proprietarii

Publicat: 09/07/2019 | 10:36

Reprezentanții unui studio de videochat din Iași au primit aproape 30 de amenzi pentru publicitate stradală ilegală. Pentru că în industrie banii se întorc cu lopata, sancțiunile nu i-au speriat pe cei de la Heylux, care, în continuare, țin mai multe mașini de lux marca BMW X6, cu care tentează studentele din Iași să facă videochat. (VEZI ȘI: SCENE TERIFIANTE ÎN IAȘI. UN TÂNĂR S-A SINUCIS, ARUNCÂNDU-SE DE PE UN POD)

Potrivit unor date furnizate de Poliția Locală, în 2018 și 2019, proprietarul mașinilor care fac reclamă la studio-ul de videochat Heylux a primit 28 de amenzi, în valoare totală de aproape 100.000 de lei. Dintre cele 28 de sancţiuni contravenţionale, aproape 20 au fost contestate în instanţă.

Potrivit art. 49 din Legea 185/2013, folosirea mijloacelor de publicitate sonore care pot tulbura liniştea publică, a vehicule­lor publicitare care nu au obţinut aviz pentru publicitate temporară sau a mijloacelor de publicitate luminoasă care pot perturba tra­ficul auto şi pietonal, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 1.000 lei la 20.000 lei“, au motivat judecătorii din Iași.

Cum se apără compania amendată

Încercăm să convingem instanţele că se face o aplicare greşită a legii. Mai exact, dispoziţiile legale invocate de Poliţia Locală în cuprinsul proceselor verbale nu sunt aplicabile clientului nostru. Pe logica lor ar trebui amendate toate maşinile societăţilor comerciale ce îşi promovează activitatea sau serviciile în această manieră“, au transmis reprezentanţii cabinetului de avocatură Tomaşeschi, care apară in­teresele Heylux.

La rândul lor, reprezentanții studio-ului de videochat spun că s-au obișnuit să primească amenzi de la autoritățile locale, dar că, în opinia lor nu încalcă legea.

„Dincolo de aceste aspecte tehnice, știute prea bine de cei care dau amenzi, este uimitoare concepția lor, tipică anilor ’90. Vă imaginați cumva că în Germania, în Olanda sau în Statele Unite se comportă cineva așa cu antreprenorii care fac bani legal? I-ar da prin minte vreunui reprezentant al autorităților locale să amendeze abuziv un business cu cifră de afaceri de aproape 4 milioane de euro anual?

Nu se gândesc la TVA-ul, la toate taxele și impozitele plătite de noi? Noi nu primim nimic de la nimeni, doar plătim taxe. Facem un business 100% legal, cu promovare 100% corectă și aducem bani bugetului local. La schimb, primim amenzi”, au transmis reprezentanții Heylux. (CITEȘTE AICI: CE A PĂȚIT UN CLIENT ÎNTR-UN TAXI DIN IAȘI: “CURSA S-A DESFASURAT CU GEMETE, URLETE DE..”)

Citește și...