Boloni decis să părăsească Antwerp: „Nu cred că vom merge mai departe!”

Autor: Cristian P
Publicat: 09/04/2020 | 11:42
Boloni decis să părăsească Antwerp: „Nu cred că vom merge mai departe!”

Fostul selecționer al României, Ladislau Boloni, este decis să se despartă de belgienii de la Royal Antwerp, formație la cârma cârma căreia se află de trei sezoane.

În ciuda parcursului senzațional pe care echipa l-a avut în acest sezon, tehnicianul este decis să pună capăt aventurii sale în Belgia.

„Nu cred că vom merge mai departe. Am ajuns la un punct în care următoarea etapă ar fi atacarea titlului, iar acest lucru reclamă o altă filosofie. Nu cred că putem progresa în acest moment. Mi-ar plăcea să rămân activ în fotbal. Sunt destul de naiv să cred că încă mai pot să transmit energia şi cunoştinţele mele”, a declarat Ladislau Boloni în presa belgiană.

După 29 de etape disputate în campionatul din Belgia, Antwerp a încheiat pe locul 4, cu 53 de puncte, după FC Bruges, cu 70 puncte, KAA Gent, 55 puncte, și Sporting Charleroi, 54 puncte.

Belgienii se află într-un scandal fără precedent cu cei de la UEFA. În plină pandemie de coronavirus, cei care conduc destinele fotbalului belgian au decis să suspende definitiv ediția 2019-2020 a primei ligi și să acorde titlul celor de la FC Bruges, totul urmând a se oficializa în cadrul unei Adunări Generale care va fi pe 15 aprilie. UEFA a reacționat dur însă și i-a amenințat pe belgieni că le vor interrzice prezența la startul ediției viitoare a cupelor europene.

Forul european a trimis un avertisment Belgiei, dar și tuturor federațiilor care plănuiesc să suspende definitiv campionatele. După decizia luată de Consiliul Executiv al ligii belgiene, UEFA a amenințat că, dacă pune capăt întrecerii interne acum, le va interzice cluburilor din ProLeague să mai participe la ediția următoare a cupelor europene.

Citește și...