Bombă în cazul Caracal. Bărbatul din imagine e ultimul om cu care a vorbit Alexandra. Ce i-a spus înainte să fie ucisă

Publicat: 24/10/2019 | 11:29
Bombă în cazul Caracal. Bărbatul din imagine e ultimul om cu care a vorbit Alexandra. Ce i-a spus înainte să fie ucisă

O nouă bombă în cazul Caracal, iar informațiile de ultimă oră îl aduc în prim plan pe bărbatul care a vorbit ultima oară cu Alexandra Măceșanu. Ziua fatidică în care adolescenta a sunat la numărul de urgență 112 ridică, în continuare, semne de întrebare, modul în care au acționat autoritățile fiind cel puțin ciudat. S-a insistat asupra ideii că polițiștii ar fi trebuit să intre, imediat, în locuința lui Gheorghe Dincă, existând șanse reale ca adolescenta să fie salvată. Ulterior, deși ancheta era abia la început, s-a lansat informația conform căreia ”fetele sunt arse”. 

Ultimul bărbat cu care a vorbit Alexandra Măceșanu este chiar cel care a anunțat că… fetele sunt arse. Gheorghe Dincă nu recunoscuse crima, în acele momente, iar medicii legiști nu expertizaseră fragmentele osoase descoperite în cuptorul improvizat de ”Monstrul din Caracal”. Cu toate acestea, polițistul Constantin Pistol a anunțat că fetele sunt ”arse”.

”Ne-a spus că fetele dispărute au fost găsite arse”

”La puţin timp după ce-am ajuns acolo, era 8:00 şi ceva, dimineaţa, Pistol a ieşit din curte şi ne-a spus că fetele dispărute au fost găsite arse, într-un butoi. Martorul din faţa curţii Pistol este comisarul de poliţie Pistol Tudor Constantin. La acea dată, el era împuternicit în funcţia de şef al Biroului de Investigaţii Criminale din Poliţia Caracal”, a declarat un martor pentru libertatea.ro.

Comisarul Constantin Pistol este ultimul poliţist care a stat de vorbă cu Alexandra. A vorbit cu adolescenta de pe telefonul unui subaltern, după ce aceasta a sunat la 112. Gheorghe Dincă a declarat că intrat în casă şi a surprins-o chiar în timpul acestei convorbirii. “Vine, vine!” i-a spus fata la telefon poliţistului. În raportul întocmit ulterior, Pistol a susţinut că Alexandra i-a declarat că s-ar afla “în cartierul Protoşeni din Caracal”. Dar Alexandra le spusese deja celor de la 112 că a fost dusă în cartierul Bold, iar înregistrarea apelului dovedește asta.

Citește și...