Bombă pe piața media! Ce se întâmplă cu postul de televiziune Realitatea Plus

Publicat: 15/11/2019 | 10:50

Realitatea TV a pierdut licența de emisie, însă – conform expresiei îndelung uzitate – ”Regele a murit, trăiască regele!” Realitatea TV a devenit Realitatea Plus, iar viața… media merge mai departe. Pe ”sticlă”. 

Consiliul Național al Audiovizualului și-a dat acordul pentru ca Telekom să preia în grilă Realitatea Plus, conform paginademedia.ro. Dar există și sancțiuni legate tot de postul Realitatea Plus. CNA a sancționat cu somații publice companiile de cablu care au introdus în grilă noul post fără a avea acordul necesar. Conform articolului 34 din Legea Audiovizualului, companiile de cablu nu pot modifica structura grilei de programe fără a avea un aviz în acest sens.

Art. 74: (3) Distribuitorii de servicii pot modifica structura ofertei de servicii de programe retransmise numai cu acordul Consiliului.

”Facem toate eforturile pentru ca echipa să rămână în întregime”

”Vrem să recâștigăm dreptul Realitatea TV de a emite. Deja am atacat decizia CNA. Vom retransmite programele Realitatea TV pe Realitatea PLUS, o licență de satelit care ne permite să emitem, dar aici vom fi la mâna cabliștilor”, a declarat Cozmin Gușă la Realitatea TV, discutând despre încetarea emisiei postului.

Pe de altă parte, patronul Realitatea TV a transmis că – în pofida faptului că urmează ”luni grele” – vor fi depuse toate eforturile pentru ca ”echipa să rămână în întregime”. ”Vă asigur că facem toate eforturile pentru ca echipa să rămână în întregime, să plătim salariile și în lunile care urmează. Vin luni grele pentru noi”, a transmis, înainte de încetarea emisiei Realitatea TV, Cozmin Gușă.

Citește și...