Breaking news. Au murit părinții lui Adrian Pleșca (Artan), solistul trupei Partizan!

Publicat: 20/09/2018 | 18:47

O veste teribilă, cu atât mai mult cu cât părinții au murit la câteva ore unul după celălalt. Artistul era cunoscut drept Artan pe scena rock și Adrian Pleșca la Corul Radiodifuziunii Române, al cărui membru este din 1990.  Solistul se află în stare de șoc după dubla pierdere suferită azi, 20 septembrie. Părinții săi, foști profesori, erau pensionari.

Artan a postat pe pagina sa de Facebook două casete negre în care sunt trecuți anii nașterii și ai morții pentru mama și tatăl său. Durerea este îngrozitoare. Dată fiind tragedia prin care trece Adrian, colegii lui au anulat întâlnirea cu fanii formației.  Totodată a fost anulată și filmarea noului videoclip al trupei (la piesa „Pompierii!”).

Evenimentul de socializare urma să aibă loc sâmbătă, într-un club. Din motive deloc vesele, arătând respect și empatie , acest eveniment se amână”, este mesajul postat de colegii artistului de la Partizan.

Tatăl său, fost profesor la un cunoscut liceu de muzică, urma să împlinească luna viitoare 94 de ani, iar mama artistului, profesoară de biologie, ar fi împlinit, tot luna viitoare, 88 ani.

Trupa Timpuri Noi, înființată în 1983, a rămas în istoria muzicii drept cea mai populară formație rock de după Revoluție. Înainte de 1989 au demonstrat un curaj considerat de mulți drept ieșit din comun. Datorită mesajului lor anticomunist Artan& Co. au fost anchetați de Securitate, după lansarea melodiei „Becule (Stai aprins, becule!/Noi te iubim!”.

Trupa Partizan a fost înființată în 2001. Partizan a înregistrat două albume, un disc single și trei videoclipuri. Componența formației: Adrian Pleșca, Răzvan Moldovan, Valentin Neamțu (ex-Iris), Cristian Sandu (ex-Krypton), Vasile Malic și Dan Mușetescu.

Unul din videoclipurile formației, Dușmănia, nu a fost niciodată televizat.

Fata mea a fost unul din hiturile anului 2002 în România. Piesa a câștigat Premiul Muzical MTV România la categoriile „Cea mai buna regie” și „Cel mai bun videoclip al unei trupe” în 2002.

Citește și ”Răzvan Ciobanu, mărturisiri sincere despre relația cu părinții, după ce a pozat ca-n revistele pentru adulți. A vorbit și despre moarte”

Citește și...