Acasă » Exclusiv » Breaking News: Coșmarul s-a terminat! 93 de români blocați în Fâșia Gaza sunt aduși acasă, în aceste momente, de către Marcel Ciolacu! Au aterizat pe Otopeni!

Breaking News: Coșmarul s-a terminat! 93 de români blocați în Fâșia Gaza sunt aduși acasă, în aceste momente, de către Marcel Ciolacu! Au aterizat pe Otopeni!

De: Andreea Voicu 08/11/2023 | 21:54

Odată cu izbucnirea conflictului în Israel, atacurile fiind orchestrate de gruparea Hamas, haosul s-a instalat. Apoi, teroarea s-a mutat în Fâșia Gaza, unde sute de români au așteptat cu sufletele la gură să părăsească zona bombardată. Astăzi, mai mulți români și-au găsit liniștea, în schimb. Premierul Marcel Ciolacu a făcut eforturi considerabile, pentru ca primul grup de români, 93 la număr, să ajungă teferi și nevătămați pe pământul românesc. Au fost aduși cu o aeronavă specială TAROM, direct pe Aeroportul Otopeni. CANCAN.RO vă oferă detaliile.

Update ora 22:40 |  O parte din românii care au aterizat în această seară pe Otopeni au oferit primele mărturii, după ce au scăpat din infernul guvernat de Hamas.

„Bombardamente și ziua, și seara, tot timpul. Nicio zonă sigură, nici școlile, nici spitalele nu sunt. Acum, pentru restul familiei, stăm și ne rugăm pentru ei”, a spus unul dintre conaționali, în fața jurnaliștilor.

Update ora 22:20 | Premierul Marcel Ciolacu a făcut și o serie de declarații, în această seară, după ce aeronava TAROM a aterizat pe Aeroportul Otopeni. Alături de Marcel Ciolacu s-a aflat și ministrul de Externe, Luminița Odobescu. Cei doi oficiali i-au întâmpinat pe cetățeni, la aeroport. De altfel, Premierul a urcat în aeronava ajunsă la București, pentru a discuta cu românii care au scăpat de infernul din Gaza. Apoi, și-a exprimat recunoștința față de instituțiile implicate în recuperarea românilor. De altfel, următoarea aeronavă cu români va ateriza într-o oră.

Pe de altă parte, surse ale GÂNDUL.RO au declarat faptul că cetățenii români refugiați din Fâșia Gaza vor fi interogați și monitorizați de serviciile secrete. Detaliile pot fi accesate AICI.

Declarațiile Premierului, după ce primul grup de români a ajuns pe Otopeni

„Cred că atât eu, cât și doamna ministru am făcut astăzi un gest de normalitate și am transmis un mesaj clar, că statul roman nu-și lasă niciun cetățean în urmă. Astăzi au fost recuperați 129 români, atât cu cetățenie română, cât și din Republica Moldova. Următoarea aeronavă aterizează într-o oră. Mai sunt 51 de români de adus și mai avem 100 de solicitări pentru ca alți români să vină în țară.

Vreau să mulțumesc ministrului MAE, cât și instituțiilor de stat implicate în recuperarea românilor din Fâșia Gaza. În toată această perioadă a existat o conlucrare între noi și Israel și vrem să le mulțumim profund lor, Egiptului, Qatarului și SUA pentru reușita acestei operațiuni.

Celula de criză va funcționa până când ultimul român va ateriza în Romania. Sunt mai mulți oameni cu dublă cetățenie în Fâșia Gaza. Noi îi vom ajuta pe cei care solicită să se întoarcă în România. Fiecare familie are povestea ei și am văzut mulți copii fericiți că vor ajunge acasă la bunici. Lucrăm la un act normativ și mâine vă vom putea spune mai multe despre ajutoarele financiare”, a transmis Premierul.

Aeronava TAROM cu cei 93 de români a aterizat pe Otopeni, în seara aceasta

Au scăpat de coșmar: 93 de români au fost aduși în siguranță din Fâșia Gaza

Nu mai puțin de 93 de români au așteptat cu sufletul la gură să părăsească Fâșia Gaza și să se întoarcă pe pământul românesc. Zile întregi, conaționalii au trăit clipe de groază, viețile fiindu-le puse în pericol din cauza bombardamentelor. Câteva zeci dintre cetățeni au reușit să găsească scăparea, în schimb. Primul grup de români, 93 la număr, a primit acceptul de a intra în Egipt și, apoi, să se îmbarce în aeronava TAROM, pentru a porni către România. Premierul Marcel Ciolacu a făcut eforturi considerabile, pentru ca românii să ajungă teferi acasă. Oficialul s-a aflat în contact în permanență cu autoritățile, pentru ca totul să fie bine, așa cum arată GÂNDUL.RO.

În urmă cu doar câteva momente, aeronava TAROM a aterizat  la Baza aeriană 90. Cei 93 de români au aterizat pe pământul românesc, scăpând de coșmarul din Fâșia Gaza. De altfel, Premierul Marcel Ciolacu va face declarații referitoare la salvarea zecilor de români care au fost prinși în bombardamentele din Gaza. De asemenea, conform GÂNDUL.RO, mai mulți membri ai Asociației Voluntari Fără Frontiere, alături de președintele Petru Gabor, au venit cu ajutoare pentru refugiații care au ajuns la Baza aeriană 90.  Persoanele au fost așteptate pe aeroport de mai multe autocare.

O mamă îngrijorată și-a așteptat fiica să ajungă teafără, acasă

În videoclipul de mai sus, una dintre mamele îngrijorate, care își aștepta fiica, a făcut declarații în fața jurnaliștilor. Nada, fiica ei în vârstă de 25 de ani, a stat într-o tabără de refugiați palestinieni, alături de soț și copil, înainte de a părăsi Gaza.

„Nu știam adresă, nu știam absolut nimic. Știam doar locația. Știam doar că este într-o tabără de refugiați palestinieni. Nu știam dacă e acolo unde a fost ea… Însă, Doamne ajută, se întoarce acasă. Nu am întrebat-o niciodată dacă îi lipsește apa sau mâncarea. (…) Soțul are o familie mai numeroasă, cu mai mulți frați mici, se ocupă de ei”, a spus Simona Becher, una dintre mamele îngrijorate, în fața jurnaliștilor. Interviul poate fi consultat mai sus.

De altfel, la Baza 90 au fost trimise și ambulanțe, pentru a acorda îngrijiri medicale cetățenilor care ar putea avea nevoie. Există și personal pentru oferirea suportului psihologic, conform GÂNDUL.RO.

O mamă a făcut declarații, pe aeroport, în timp ce își aștepta fiica

Marcel Ciolacu: „Am fost copleșit să văd bucuria și speranța din ochii copiilor care au scăpat din infernul din Gaza”

Premierul Marcel Ciolacu a făcut eforturi mari, pentru ca grupul de 93 de români să ajungă în siguranță în țară. Cu doar câteva ore înainte ca aeronava TAROM să aterizeze pe Aeroportul Otopeni, oficialul își arăta recunoștința față de autoritățile din Egipt, Israel și  Qatar.

„Am fost copleșit să văd bucuria și speranța din ochii copiilor care au scăpat din infernul din Gaza. În seara asta vor dormi în România, în siguranță! Sunt recunoscător autorităților din Egipt, Israel și Qatar pentru contribuția semnificativă la evacuarea în siguranță a cetățenilor români. Guvernul României va acționa în continuare pentru a facilita evacuările prin toate mijloacele pe care le avem la dispoziție”, este mesajul scris de Marcel Ciolacu, pe Facebook.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la [email protected], să ne sune la 0741 CANCAN (226.226) sau să ne scrie direct pe WhatsApp.

Urmărește Cancan.ro pe Google News
S-a alăturat presei în anul 2017, inițial începând să capete experiență în trustul Intact Media Group, iar ulterior a făcut parte din echipa Kanal D. Din 2019 a activat în cadrul echipei CIAO. Până în prezent, are la activ peste 9500 de citeste mai mult
Parteneri
Test de PERSPICACITATE | Depistează litera impostoare în doar cinci secunde
Test de PERSPICACITATE | Depistează litera impostoare în doar cinci secunde
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Cu ea s-a DISTRAT Pescobar de 1 mai! Cine e Lavinia, BOMBA sexy care s-a LIPIT de el
Cu ea s-a DISTRAT Pescobar de 1 mai! Cine e Lavinia, BOMBA sexy care s-a...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Latura rușinoasă a lui Ion Creangă. Cum devenise amantul femeilor căsătorite și cum a ajuns să aibă un copil din flori, cu o călugăriță
Latura rușinoasă a lui Ion Creangă. Cum devenise amantul femeilor căsătorite și cum a ajuns...
„Am crezut că sunt iubit. Pleacă!” Pepe a aruncat verigheta și nu s-a mai uitat înapoi! Adevărul din spatele gestului său
„Am crezut că sunt iubit. Pleacă!” Pepe a aruncat verigheta și nu s-a mai uitat...
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat macrou congelat. Ce s-a descoperit la analize
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat...
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani. Abia acum polițiștii au aflat cine este și povestea ei ciudată
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Accidentul de la Suceava ar fi fost produs în mod intenționat. Victima și șoferul în vârstă de 21 de ani ar fi petrecut împreună înainte de tragedie: „Ar fi avut un conflict acolo”
Accidentul de la Suceava ar fi fost produs în mod intenționat. Victima și șoferul în...
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru mama ei: Meriți!
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă. „Primul sărut e urât să fie dintr-o provocare.”
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
Strigăte și urlete de jale la priveghiul lui Lucas, nepotul lui Tzancă Uraganu care a fost răpus de cancer
Strigăte și urlete de jale la priveghiul lui Lucas, nepotul lui Tzancă Uraganu care a...
Craterul din Slănic se mărește: a înghițit un stâlp și a dus la noi evacuări. Autoritățile au o bănuială despre cum s-a format
Craterul din Slănic se mărește: a înghițit un stâlp și a dus la noi evacuări....
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Când treci prin scanerul de securitate din aeroport agenții te văd dezbrăcat???
Când treci prin scanerul de securitate din aeroport agenții te văd dezbrăcat???
Marele GENIU al muzicii, îngropat FĂRĂ INIMĂ! S-a aflat abia acum
Marele GENIU al muzicii, îngropat FĂRĂ INIMĂ! S-a aflat abia acum
Lidia Buble a făcut anunțul: „Mă veți vedea în rochia de mireasă. Sunt gata de măritat, dacă trebuie și insistă cine trebuie...”
Lidia Buble a făcut anunțul: „Mă veți vedea în rochia de mireasă. Sunt gata de...
Este păcat dacă speli la mașină în Vinerea Mare? Adevărul, explicat de Părintele Vasile Ioana
Este păcat dacă speli la mașină în Vinerea Mare? Adevărul, explicat de Părintele Vasile Ioana
Vestea așteptată de toți pensionarii din România. Anunțul de ultimă oră făcut de Casa de Pensii
Vestea așteptată de toți pensionarii din România. Anunțul de ultimă oră făcut de Casa de...
Doliu imens în PSD. A murit în prag de Înviere. Tragedia a lovit chiar azi
Doliu imens în PSD. A murit în prag de Înviere. Tragedia a lovit chiar azi
Un medic clujean rupe tăcerea despre starea lui Florin Piersic: Manopera este extrem de riscantă. Trebuie dus la Viena, în regim de maximă urgență
Un medic clujean rupe tăcerea despre starea lui Florin Piersic: Manopera este extrem de riscantă....
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Rusia îşi intensifică producţia de armament, după ce Statele Unite au anunţat un nou ajutor pentru Ucraina
Rusia îşi intensifică producţia de armament, după ce Statele Unite au anunţat un nou ajutor...
Lege pentru șoferii care merg cu viteză pe autostradă. Polițiștii din România sunt obligați
Lege pentru șoferii care merg cu viteză pe autostradă. Polițiștii din România sunt obligați
Prințul Harry, un nou gest sfidător. Ce scuză bizară a oferit după
Prințul Harry, un nou gest sfidător. Ce scuză bizară a oferit după
JOIA MARE, tradiții, obiceiuri, semnificație. Ce nu ai voie sub nicio formă să faci în această zi
JOIA MARE, tradiții, obiceiuri, semnificație. Ce nu ai voie sub nicio formă să faci în...
Cât de frumoasă este şi cine este iubita milionarului care a fost timp de 8 ani amantul soţiei fratelui său
Cât de frumoasă este şi cine este iubita milionarului care a fost timp de 8...
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un fast-food celebru: „Era viu și mișca”
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
"Nu a murit nimeni, a murit artistul Alex Mica în sufletele voastre". Cântărețul care a...
Cristina Bâtlan nu mai vrea să audă de căsătorie. Dezvăluiri uimitoare la un an de la logodnă: „Mi-am dorit un partener care să mă înțeleagă, nu să mă înfrâneze”
Cristina Bâtlan nu mai vrea să audă de căsătorie. Dezvăluiri uimitoare la un an de...
Câți mici a comandat un singur român la o terasă de 1 Mai. Numărul l-a uimit până și pe grătargiu
Câți mici a comandat un singur român la o terasă de 1 Mai. Numărul l-a...
Singurele zodii care vor avea noroc pe toate planurile în următoarele două luni. Primesc șansa unică să-și schimbe viața complet
Singurele zodii care vor avea noroc pe toate planurile în următoarele două luni. Primesc șansa...