BREAKING NEWS. Informația care ”dinamitează” politica. Călin Popescu Tăriceanu intră în cursa pentru Primăria Capitalei

Publicat: 06/08/2020 | 11:49
BREAKING NEWS. Informația care ”dinamitează” politica. Călin Popescu Tăriceanu intră în cursa pentru Primăria Capitalei

Potrivit informațiilor oferite de gandul.ro, lupta pentru Primăria Generală a Capitalei intră în linie dreaptă, fiecare formațiune politică dorind să propună alegătorilor un candidat care să aibă șanse de câștig cât mai mari. Este o perioadă dificilă, din punct de vedere medical și economic, în condițiile crizei provocate de noul coronavirus, iar fotoliul de primar al Capitalei este nu numai o funcție râvnită de toate patidele politice, ci și una unde este nevoie de un ”om de acțiune” și un ”gospodar” care să gestioneze viața de zi cu zi a ”cetății”.

Este anunțul momentului în România, informația care ”dinamitează” politica. Potrivit GÂNDUL.RO, Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, intră în cursa pentru funcția de Primar General al Capitalei, iar anunțul urmează a fi făcut într-o conferință de presă care va avea loc chiar astăzi, la ora 12.00.

Călin Popescu Tăriceanu a fost prim-ministru al României – între 28 decembrie 2004 și 22 decembrie 2008 – și președinte al Partidului Național Liberal din 2005 până în 2009. Din 2015, Călin Popescu Tăriceanu este președintele Alianței Liberalilor și Democraților (ALDE). A fost președinte al Senatului României ( – 

”Când am fost premier am reușit să dublez pensiile. A fost o gură de aer pentru economie. Nu mă refer la importurile care se fac în România. Banii vor fi folosiți pentru bunurile de producție românească. Economia se bazează în momentul de față, vor deveni tot mai naționale, schimburile economice s-au încetinit și vor rămâne la un nivel scăzut, din cauza pandemiei. Va trebui să ne bazăm mai mult pe economia națională”, declară Călin Popescu Tăriceanu.

Călin Popescu Tăriceanu: ”Sper să nu irosim aceste alegeri în dezbateri sterile despre teme inutile”

Într-o intervenție la GÂNDUL LIVE, cu doar câteva zile în urmă, liderul ALDE a transmis că alegătorii și oamenii politici se află în fața unei mari provocări – ”împărțirea puterii” la cât mai mulți români și aducerea ei ”mai aproape de oameni”.

Criza coronavirusului nu ar fi fost gestionată așa cum ar fi trebuit de către guvernul Orban, iar încrederea în instituțiile statului trebuie ”reclădită”, acesta fiind un pas esențial.

”Cred că asta este cea mai mare provocare pe care o avem de rezolvat: împărțirea puterii la cât mai mulți români, aducerea ei cât mai aproape de oameni, redarea puterii autorităților locale și comunităților, reclădirea încrederii în instituțiile fundamentale ale statului: Parlament, justiție, Executiv. România făcuse oricum puțini pași în direcția descentralizării și acești puțini pași au fost parcurși înapoi în doar câteva săptămâni”, a spus Călin Popescu Tăriceanu.

”Alegerile locale sunt cel mai bun moment să discutăm serios despre libertatea adevărată și nu cea de mucava, despre descentralizarea reală și nu de ochii lumii, a învățământului și sănătății sau despre trecerea unor părți importante din Poliția națională sub conducerea autorităților locale”, mai spune liderul ALDE.

Liderul ALDE și-a exprimat și speranța că alegerile locale nu vor deveni tribuna unor dezbateri sterile despre ”teme inutile impuse de neomarxiști și populiști”, perioada prin care trece România fiind una care necesită măsuri concrete, nu discuții prelungite care să nu ducă la niciun rezultat.

”Sper să nu irosim aceste alegeri în dezbateri sterile despre teme inutile impuse de neomarxiști sau populiști. Suntem mult prea obosiți ca să ne consumăm puținele resurse de energie pe care le mai avem în a dărâma în loc de a construi”, a mai declarat Călin Popescu Tăriceanu la GÂNDUL LIVE.

”Dacă prostia voastră v-ar durea numai pe voi nu am avea o problemă să vă lăsăm în lumea voastră, dar prostia voastră produce pagube umane prea mari ca să o lăsăm să treacă neobservată!”, consideră liderul ALDE.

”Bătălia pentru București”

Până în momentul de față, pentru Primăria Capitalei se vor înfrunta Călin Popescu Tăriceanu (ALDE), Gabriela Firea (PSD), Traian Băsescu (PMP), Nicușor Dan (PNL-USR-PLUS) și medicul Ioan Sîrbu, fost director al Spitalului Militar Central, susținut de Alianța București 2020.

Primăria Sector 1: Daniel Tudorache (PSD), Clotilde Aramand (PNL-USR-PLUS),  Ioana Constantin (PMP), Alina Alberts (alianța Pro București 2020)

Primăria Sector 2: Neculai Onțanu (PSD), Radu Mihaiu (PNL-USR-PLUS), Dan Cristian Popescu (Independent), Florin Manea (alianța Pro București 2020)

Primăria Sector 3: Aurelian Bădulescu (PSD), Robert Negoiță (București 2020), Candidat desemnat de PNL, Mihai Neamțu (PMP)

Primăria Sector 4: Daniel Băluță (PSD), Simona Spătaru (PNL-USR-PLUS), Ștefănel Marin (PMP), Gabriel Ispas (alianța Pro București 2020)

Primăria Sector 5: Daniel Florea (PSD), Cristian Băcanu (PNL), Lucian Iliescu (PMP), Cristian Popescu Piedone (PPU-SL), Ștefan Pirpiliu (alianța Pro București 2020)

Primăria Sector 6: Gabriel Mutu (PSD), Ciprian Ciucu (PNL-USR-PLUS), Ștefan Florescu (PMP), Anca Bălășoiu (alianța Pro București 2020)