„Briliantul” i-a cucerit definitiv pe „puștii” de la „U21”: „Sunt mândru că îl am ca și antrenor și ca mentor!”

Publicat: 09/09/2020 | 10:06
„Briliantul” i-a cucerit definitiv pe „puștii” de la „U21”: „Sunt mândru că îl am ca și antrenor și ca mentor!”

Fundașul dreapta al FC Botoșani, Denis Haruț a marcat aseară în Malta primul său gol sub „tricolor” în victoria pe care România U21 a obținut-o cu 3-0 în preliminariile EURO 2021.

Elevul lui Marius Croitoru s-a arătat încrezător în șansele „tricolorilor mici” de a ajunge la turneul final de anul viitor și chiar într-o clasare mai bună decât a reușit naționala U21 sub bagheta lui Mirel Rădoi la ediția trecută a turneului final al Campionatului European de tineret.

„Sunt foarte bucuros pentru evoluția mea și pentru golul marcat și sper să o țin tot așa. Mister (n.r. Adrian Mutu) este un nume pentru fotbalul românesc și sunt mândru că îl am ca și antrenor și ca mentor. Mergem la EURO 2021. Avem echipă foarte bună, jucători foarte buni și suntem încrezători. Vrem să ajungem mai sus decât a reușit tineretul sub comanda lui Mirel Rădoi. La echipa națională este altceva decât echipa de club. Vii cu inima, vii cu plăcere și dai totul pentru țara ta. Sper să joc cât mai bine atât la echipa de club cât și la echipa națională”, a declarat Denis Haruț.

România U21 a terminat meciul din Malta cu trei jucători ai FC Botoșani pe teren, pe lângă Denis Haruț și Andrei Chindriș care au fost integraliști, evoluând ultimele 10 minute și George Cîmpanu care s-a remarcat prin assist-ul de la golul lui Haruț.

Cu acest succes, România U21 a acumulat 16 puncte și ocupă îîn continuare locul secund în grupa 8 preliminară, fiind la trei puncte în urma reprezentativei Danemarcei, care în această seară s-a impus cu 1-0 în Irlanda de Nord.

Cele șase puncte obținute de „tricolorii mici” în cele două meciuri disputate sub comanda lui Adrian Mutu vor cântări greu în economia finală a clasamentului și ar putea fi decisive în ceea ce privește calificarea la EURO 2021. Și asta pentru că pe lângă cele nouă câștigătoare ale grupelor prleiminare, la EURO 2021 se vor clasa și cele mai bune cinci locuri doi, România fiind în acest top pe locul 2 cu 13 puncte, la două puncte de Franța care ocupă primul loc (n.r. în clasamentul locurilor 2 nu se adună punctele cu ultima clasată din grupă).

„Tricolorii mici” au însă patru puncte avans față de locul 6 iar cu o victorie în meciul cu Ucraina 21 pe care îl vor susține în depalsare pe 9 octombrie își pot consolida acestă poziție pe podium în clasamentul celor mai bune locuri 2 și pot aștepta cu încredere și derby-ul pentru șefia grupei pe care îl vor susține pe teren propriu în noiembrie.