Burleanu a dat asigurări UEFA că EURO 2021 va fi un succes în România: „Am transmis la UEFA angajamentul ferm…!”

Autor: Cristian P
Publicat: 25/03/2020 | 19:37
Burleanu a dat asigurări UEFA că EURO 2021 va fi un succes în România: „Am transmis la UEFA angajamentul ferm…!”

Răzvan Burleanu, preşedintele Federaţiei Române de Fotbal (FRF), a declarat astăzi că a anunţat oficial astăzi UEFA că Bucureştiul ca rămâne gazda Campionatului European, competiție care a fost amâmnată cu un an din cauza pandemiei de coronavirus.

„Doresc să anunţ că am transmis la UEFA angajamentul ferm al Bucureştiului de a găzdui meciurile EURO 2020 peste un an, când se va desfăşura Campionatul European. Ştiţi foarte bine că Federaţia Română de Fotbal a susţinut această amânare chiar acum o săptămână. Spuneam atunci ceea ce este valabil şi acum, că ocrotirea familiei fotbalului şi participarea activă la recomandările Guvernului României şi autorităţilor internaţionale pentru protejarea sănătăţii publice reprezintă pentru Federaţia Română de Fotbal una dintre principalele responsabilităţi ale acestei perioade. Acum suntem printre primele federaţii gazdă care confirmăm rămânerea în proiectul EURO”, a declarat Răzvan Burleanu pentru site-ul oficial al Federaţiei Române de Fotbal (FRF).

Înainte de a face accest anunț, Burleanu a precizat că a avut o discuție atât cu primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, şi cu ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, care l-au asigurat de tot concursul pentru ca grandiosul eveniment să se dispute fără probleme.

„Poziţia celor două instituţii a fost exprimată în favoarea găzduirii Campionatului European în 2021. Așa cum a precizat şi preşedintele UEFA, sănătatea publică, siguranţa suporterilor şi a jucătorilor sunt mai presus decât orice cost financiar. EURO se amână cu un an dar cu atât mai mare va fi bucuria întâlnirii pe stadioane după ce vom fi trecut cu bine în încercarea dată omenirii de virusul COVID-19. În perioada următoare mă voi întâlni cu primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, şi cu ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, pentru a configura paşii tranziţiei pentru EURO 2021. Tehnologia ne pune la dispoziţie mijloace de comunicare ce înlătură bariera izolării fizice. Vom sta în strâns contact virtual”, a conchis  Burleanu.

 

Citește și...