„Bursucul” are o singură dorință înaintea meciului cu Rennes: „Vreau din tot sufletul să trecem din grupe!”

Autor: Cristian P
Publicat: 07/11/2019 | 11:33
„Bursucul” are o singură dorință înaintea meciului cu Rennes: „Vreau din tot sufletul să trecem din grupe!”

Dan Petrescu, antrenorul principal al campioanei României CFR Cluj, a declarat înaintea confruntării de astăzi cu Rennes din cea de-a IV-a etapă a Grupei E din Europa League că cea mai mare dorință a sa este de a se califica în primăvara europeană.

Tehnicianul campioanei en-tittre și totodată a liderului la zi al Ligii 1 a afirmat că o victorie în duelul din această seară din „Gruia” cu Rennes ar crește șansele de calificare a elevilor săi în primăvara Europa League, obiectiv care odată atins ar însmena împlinirea visului său.

„Dacă vom bate în meciul cu Rennes vom avea şanse mari să ne calificăm. Problema este că dacă Lazio bate pe Celtic este foarte greu pentru că vom juca cu cele două pe urmă. Noi suntem în urmă cu 40 de milioane de euro la buget cu toate echipele cu care jucăm. Rafinha a costat 25 de milioane euro, sumă care reprezintă bugetul notru pe 2 doi ani. Dacă ai bani faci performanţă, dacă nu e foarte greu. Noi suntem în urma tuturor din acest punct de vedere. Dacă o echipă din România joacă în Europa, Dan Petrescu va ţine cu această echipă. În schimb, fanii nu ştiu dacă vor susţine cu toţii din echipa noastră. Îmi doresc din tot sufletul să trecem din grupe. Ei au aveau o perioadă foarte lungă fără victorii şi aveau o presiune uriaşă,  dar când au dat gol în campionat s-au bucurat cu toţii. Au un moral excelent după succesul cu Toulouse”, a declarat Dan Petrescu.

„Buruscul” a ținut să trimită săgeți către specialiștii fin fotbalul românesc care au criticat jocul elevilor săi în tur în duelul din Hexxagon, făcând trimitere la duelurile care au avut  loc în etapa a IV-a din faza grupelor Champions League.

„Pentru mine nu a fost o surpriză ca Barcelona a făcut egal cu Sparta Praga. V-am spus şi când am jucat cu ei  că avem a doua şansă. Când vom avea şi noi 40 de milioane de euro buget vom deveni şi noi favoriţi într-un meci din Europa League. Bineînţeles că în meciurile cu Clinceni suntem favoriţi, dar în Europa este altceva. După meciul tur am fost supărat şi eu pe elevii mei, dar după meciul Chelsea – Ajax nu am mai fost supărat. Ajax avea doi oameni mai puţini şi tot a dominat”, a conchis  Petrescu.

Partida de astăzi de la ora 19:55 dintre CFR Cluj și Rennes de pe stadionul „Dr. Constantin Rădulescu” va conta pentru runda a IV-a a grupei E. CFR Cluj are în acest moment 6 puncte în clasament, unul mai puţin decât liderul grupei, Celtic Glasgow, în timp ce Rennes este pe ultimul loc în grupă cu un punct.