„Bursucul” declară război deschis arbitrilor români: „Arbitrii ar trebui să ne lase în pace!”

Publicat: 14/07/2020 | 10:38
„Bursucul” declară război deschis arbitrilor români: „Arbitrii ar trebui să ne lase în pace!”

La sfârșitul partidei pe care CFR Cluj a câștigat-o în „Gruia” cu Gaz Metan Mediaș, scor 2-0 (1-0), Dan Petrescu, antrenorul principal al campioanei en-titre a României, a lansat un atac fără precedent la adresa arbitrilor români.

„Bursucul” crede că există un complot împotriva formației sale care ar fi stopată din drumul spre cel de-al treilea titlu consecutiv pentru că „lumea s-a săturat să ia CFR campionatul!”

„Ce se întâmplă acum în România mi se pare incredibil, sincer, mi se pare incredibil. În afară că nu am vrut să aducem VAR-ul pentru că acum se vede interesul care e, cred că toată țara vede unde e interesul, cine trebuie să câștige campionatul. Cum e posibil? Hațegan a arbitrat CFR cu Mediaș, iar Bîrsan cel mai important meci al etapei. Eu nu înțeleg, pe noi ne-a arbitrat în play-off Chivulete și ne-a făcut praf. L-am avut de 2 ori pe Popa, care nu e cel mai bun, dar e bun arbitru, și de 2 ori pe Hațegan, dar nu mai sunt arbitrii? Și astăzi mai trebuia să avem două penalty-uri. Arbitrii ar trebui să ne lase în pace. Nu ne lasă nimeni în pace, din păcate, dacă eu nu vorbesc, nu vorbește nimeni”, a tunat Dan Petrescu după meciul câștigat de elevii săi în „Gruia” cu Gaz Metan Mediaș.

De atacul tehnicianului campioanei nu au scăpat nici oltenii, „Bursucul” afirmând că Universitatea este avantajată pe față de arbitri, dând exemplul meicului cu FCSB în caare juveții au primit cu ușurință două penalty-ui.

„Au fost decizii clare și grave împotriva noastră la ultimele meciuri, de aceea aș fi preferat să existe VAR în playoff. Noi avem cel puțin 4 penalty-uri neacordate, iar alții primesc câte două pe meci”, a conchis Dan Petrescu.

În urma acestui succes, CFR Cluj a acumulat 40 de puncte și s-a apropiat din nou la o lungime liderul Universitatea Craiova, formație care a învins în această rundă în Bănie FCSB cu scorul de 2-1. Podiumul în play-off-ul Ligii 1 este completat de Astra, cu 30 de puncte, giurgiuvenii remizând în runda a VII-a în deplasare cu FC Botoșani, scor 0-0. Pe locul 4 se află echipa lui Marius Croitoru cu 29 de puncte în timp ce ultimele două locuri din play-off sunt ocupate de FCSB cu 28 de puncte și Gaz Metan Mediaș cu 25 de puncte.