Ca acum 50 de ani! Asociatille de parinti cer predarea „abstinentei sexuale” in scoli

Publicat: 10/06/2015 | 16:01

Mai multe asociatii solicita Ministerului Educatiei si cel al Sanatatii, sa promoveze in scoli abstinenta pana la casatorie. Propunerea de introducere a orelor de educatie sanitara in scoli a impartit parintii in doua tabere.

Asociatia Parinti pentru Ora de Religie, condusa chiar de un consilier al ministrului Educatiei, dar si alte 18 asociatii non-profit au cerut, printr-o scrisoare deschisa adresata celor doua ministere, promovarea in scoli a „abstinentei sexuale pana la casatori”, ca fiind un lucru benefic pentru sanatatea copiilor. Propunerea este o reactie a intentiei ministrului sanatatii, Nicolae Banicioiu, de introducere in scoli a orelor de educatie sanitara, dar si a controverselor cu privire la predarea religiei in scoli. Mai mult, asociatiile semnatare au intrat in conflict cu alte ONG-uri, care au cerut aplicarea recomandarii Comitetului ONU de a introduce Educatia sexuala in scoli.

sex_principal


„Copiii trebuie educati spre infranarea trupeasca”

„Concluzia noastra, sustinuta de datele stiintifice actuale, este ca elevii, copiii nostri, trebuie educati spre infranarea trupeasca si amanarea relatiei intime pana la vremea casatoriei”, se arata in scrisoarea deschisa.
Nicolae Banicioiu, ministrul Sanatatii, a anuntat acum doua saptamani ca a discutat cu ministrul educatiei despre introducerea orelor de Educatie sanitara, obligatoriu, in scoala, de anul scolar viitor, de la clasa I si pana la a XII-a.

elevi

Dupa ce ministrul sanatatii si-a anuntat intentia de introducere a educatiei sanitare pentru elevii claselor I-XI, nu ma putin de 13 asociatii au trimis un memoriu in care au salutat propunerea de introducere a Educatiei sanitare in scoli, insa au amintit ca Romania ocupa prima pozitie in UE la numarul de fete sub 15 ani care devin mame si au spus ca una dintre cauze este lipsa unui program national coerent de educare a tinerilor privind sanatatea si drepturile sexuale si reproductive.

(M.N.)

Citește și...