CALENDAR CRESTIN ORTODOX 29 IULIE: Ce sfant sarbatorim astazi

Publicat: 29/07/2015 | 08:04
CALENDAR CRESTIN ORTODOX 29 IULIE: Ce sfant sarbatorim astazi

Miercuri, 29 iulie crestinii il sarbatoresc pe Sfantul Mucenic Calinic ce s-a nascut in Cilicia. In anul 290, prezent in cetatea Ancira din Galatia, a fost arestat de pagani si dus inaintea dregatorului Sacerdon.
 

Sfantul Mucenic Calinic

Cand i s-a spus ca va fi supus la chinuri daca nu va lepada credinta in Hristos, Sfantul Mucenic Calinic a zis: „Mie dorit imi este a suferi pentru Domnul meu, precum ii este painea celui flamand.” I s-au pus in picioare incaltari de fier, ce aveau cuie pe interior, si asa a fost fugarit in cetatea Gangra. Dar sfantul umbla ca si cum nu simtea durerea din ranirea picioarelor si canta psalmul lui David: „Asteptand, am asteptat pe Domnul, si a cautat la mine si a auzit rugaciunea mea. Si m-a scos din groapa patimilor si din tina noroiului, si a pus pe piatra picioarele mele si a indreptat pasii mei”. Pe drumul spre executie i s-a facut sete. Prin rugaciune, Dumnezeu i-a daruit apa dintr-o stanca, iar izvorul acela n-a incetat de atunci a darui apa, spre pomenirea minunii lui Dumnezeu, care s-a facut cu rugaciunile mucenicului.

A fost aruncat in foc, loc in care si-a dat sufletul in mainile lui Dumnezeu. Cei ce l-au persecutat, au gasit trupul Sfantului Mucenic Calinic neatins de flacari.

CITESTE SI:

Luni sunt sarbatoriti Sfintii Petru si Pavel! Afla ce trebuie sa faci duminica, inainte de marea sarbatoare

Ce sfinti au astazi crestinii in calendar. Sfantul Partenie a trait in vremea Mitropolitului Moldovei

O.P.

Citește și...