Acasă » Cancan » Călin Popescu Tăriceanu s-a întors în satul al cărui nume îl poartă! Casa străbunicului este azi sediul poliției din… Tăriceni

Călin Popescu Tăriceanu s-a întors în satul al cărui nume îl poartă! Casa străbunicului este azi sediul poliției din… Tăriceni

De: Cristian Lisandru 14/05/2019 | 13:09

Călin Popescu Tăriceanu a avut parte de un moment inedit și, totodată, emoționant, în campania electorală. A vizitat comuna Vasilați din județul Călărași și satul Tăriceni, acolo unde au trăit străbunicii săi, al căror nume îl poartă. CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România, vă prezintă momente emoționante ale întâlnirii liderului ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, cu oamenii din Vasilați și… Tăriceni.

Călin Popescu Tăriceanu a fost întâmpinat cu pâine și cu sare în comuna Vasilați. ”Bună ziua tuturor, bine v-am găsit!”, a spus liderul ALDE. ”Am venit astăzi în Vasilați pentru că mergeam la Călărași. Și mi-am spus, dacă trec astăzi pe aici, am să mă opresc pentru un motiv foarte simplu. Străbunicul meu a fost, înainte de al doilea război mondial, primarul comunei, a fost învățător în Vasilați, se numea Constantin Popescu. Casa străbunicului este încă în picioare, în comună, funcționează Poliția în ea”.

Liderul ALDE s-a declarat foarte bucuros fiindcă a fost întâmpinat de atâția oameni, recunoscând că simte o puternică emoție. ”Vă mulțumesc fiindcă ați venit într-un număr atât de mare să mă întâmpinați, pentru mine este un moment emoționant. O să merg și pe malul lacului Mostiștea, în satul Tăriceni, de unde s-a tras stră-străbunicul până să vină aici. Sunt călărășan, din partea tatălui. Bunicul era Constantin Popescu, iar tata și-a luat și numele de Tăriceanu dintr-un motiv simplu. De la Tăriceni, numele satului. Acestea sunt originile mele, de care sunt mândru”, a concluzionat Călin Popescu Tăriceanu.

Călin Popescu Tăriceanu în fața secției de Poliție din Vasilați, județul Călărași, fosta casă a străbunicului său, Constantin Popescu

”Cine-şi uită strămoşii e ca un râu fără izvor sau ca un arbore fără rădăcini”

Călin Popescu Tăriceanu a postat și pe pagina sa de socializare un mesaj în care a oferit detalii despre vizită și a mărturisit că a trăit un moment ”foarte emoționant”.

”Se spune că cine-şi uită strămoşii e ca un râu fără izvor sau ca un arbore fără rădăcini. Străbunicul meu, Constantin Popescu, a fost primar liberal mai bine de 20 de ani și învățător în comuna Vasilați din județul Călărași. Am moștenit de la el dorința de a realiza lucruri pentru oameni. Azi am mers la Vasilați. A fost un moment emoționant, mai ales că am ajuns și în satul Tăriceni, acolo unde au trăit strămoșii mei al căror nume îl port. Stră-străbunicul meu a fost din Tăriceni, staroste de pescari, sat de la care tata a preluat la numele de familie Popescu și numele Tăriceanu”.

Călin Popescu Tăriceanu a fost primit cu pâine și cu sare

Călin Popescu Tăriceanu, impresionat de biserica din Tăriceni

Călin Popescu Tăriceanu s-a declarat impresionat de biserica din Tăriceni, considerând că lăcașul sfânt și-a păstrat aceeași frumusețe și este ”o adevărată moștenire culturală”.

”M-a impresionat biserica din Tăriceni care, după secole de la construire, și-a păstrat aceeași frumusețe datorită celor care au contribuit la restaurarea exteriorului și a acoperișului. Este o adevărată moștenire culturală cu care satul Tăriceni se mândrește, după cum mi-au spus locuitorii și preotul. Le-am promis oamenilor că voi încerca să îi ajut astfel încât și pictura interioară să fie restaurată”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

Călin Popescu Tăriceanu, alături de preotul din satul Tăriceni

ALDE DOLJ: ”Vom negocia la Bruxelles creșterea subvențiilor pentru fermieri”

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu și candidații ALDE pentru Parlamentul European – Norica Nicolai si Andrei Gerea – au promis fermierilor doljeni ca se vor bate in Parlamentul European pentru ca ei sa nu mai fie dezavantajati față de fermierii din Vest. La inițiativa deputatului Ion Cupă, presedintele ALDE Dolj, liderul national al ALDE, Calin Popescu Tariceanu, insotit de candidatii Norica Nicolai si Andrei Gerea, precum si de secretarul general ALDE, Daniel Chitoiu s-au intalnit cu mai multi fermieri importanti din judetul Dolj ( producatori de  cereale, fructe de pădure, orez, legume, crescatori de porci de mangalița sau vaci pentru lapte)precum si cu responsabilii judeteni din domeniul agriculturii.

”În ultimii doi ani s-au obtinut rezultate execeptionale in agricultura judetului Dolj sub guvernarea din care ALDE este parte importanta in acest sector . Astfel, Doljul este pe primul loc la absorbtia fondurilor europene in domeniu, pe primul loc in  cresterea porcilor Mangalita, intre primele 3 judete in privinta platilor APIA catre fermieri, a programului minimis pentru tomate(peste 2000 de beneficiari), in general la productia agricola la toate tipurile de culturi.Deasemenea in Dolj s-au infiintat 30 de cooperative agricole de productie si 14 asociatii cu rol foarte important in modernizarea agriculturii doljene.Vrem sa aparam si sa sporim toate aceste rezultate” a precizat Ion Cupă, presedintele ALDE Dolj.

”România are tradiția, potențialul și climatul să devină o mare putere în acest domeniu”

ALDE consideră că  subvenția pe care o primesc fermierii români indiferent de ceea ce produc este la limita de jos în piramida subvențiilor agricole acordate de UE agricultorilor săi, in conditiile in care costurile de producție nu sunt chiar atât de diferite de la o țară la alta.

”Este inacceptabil să existe diferente atat de mari in materie de subventii pentru agricultura  la nivelul Uniunii. Preocuparea noastra va fi aceea  sa facem un front comun în următorul Parlament european și să obținem un buget nediminuat drastic pentru Politica Agricolă Comună. Cel mai important lucru va fi insa acela să reușim să ajustăm subvențiile astfel încât și fermierii români să beneficieze de plăți mai consistente pentru ceea ce produc. România are tradiția, potențialul și climatul să devină o mare putere în acest domeniu”le-a spus fermierilor  prezenti Norica Nicolai, numarul 1 pe lista ALDE pentru Parlamentul European.

Liderii ALDE au aratat toată deschiderea pentru a susține urmatoarele solicitari legitime ale fermierilor

– Acordarea sprijinului cuplat/pentru productie tuturor  crescatorilor nu doar celor care au certificate pentru animale inscrise in Registrul genealogic.

– Egalizarea / ajustarea  subventiilor între statele membre; sustinerea plafonarii voluntare a subventiilor agricole ca solutie care ar apăra atat interesele marilor fermieri cat si pe ale celor mici si mijlocii.

– Simplificarea tratamentelor fiscale pentru micii fermieri

– Eliminarea adeverințelor de la primarie din dosarele pentru subventiile de la APIA; pentru documentele emise de terti(extrase din Registrul de Rasă, Registrul Agricol, ONRC, din Registrul National al  Exploatatiilor etc) informatiile sa fie solicitate direct de la entitatile emitente sau obtinute prin consultarea bazelor de date.

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu le-a promis fermierilor doljeni ca toti parlamentarii ALDE România din legislativul de la Bruxelles vor milita pentru debirocratizarea legislatiei comunitare in materie agricolă si nu numai dar si pentru o reglementare unitara a regimului subventiilor agricole.

Vrem o Europă a egalilor, fara mai multe viteze sau cercuri concentrice. Cred că cea mai bună dovadă a unei astfel de Europe ar fi ca în general fondurile europene să ajungă mai ușor, mai rapid și mai consistent la cei care au nevoie de ele pentru a se dezvolta. Așa am fi în sfârșit o Uniune cu o singură viteză și, de ce nu, cu o singură direcție– le-a spus în final președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.

 

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
Armata OBLIGATORIE în România!? Anunțul care îi tulbură pe români
Armata OBLIGATORIE în România!? Anunțul care îi tulbură pe români
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
Cum arată ISPITELE de la Insula Iubirii 2024! Mai PROVOCATOARE nu există
Cum arată ISPITELE de la Insula Iubirii 2024! Mai PROVOCATOARE nu există
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Țara unde românii au un salariu de 5.000 de euro pe lună. Ce spune Daniel, stabilit de mai bine de 30 de ani: „Există un mit, când vorbim de salariu
Țara unde românii au un salariu de 5.000 de euro pe lună. Ce spune Daniel,...
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort...
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul ei iubit a fost găsit fără suflare într-un hotel din Miami
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a exprimat tristețea în mediul online: „Sunt nervoasă și tristă și nefericită.”
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă în 6 luni, la ocazie?: „Doamne ferește! Cine știe câte victime sunt”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce şi măriri de 90%
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oferte televizoare la Auchan: SMART TV la preț tentant
Oferte televizoare la Auchan: SMART TV la preț tentant
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Andreea Esca și-a amenajat casa în stil excentric. Fiul ei, Aris, a dat-o de gol! Imaginile din interiorul vilei i-au uluit pe toți
Andreea Esca și-a amenajat casa în stil excentric. Fiul ei, Aris, a dat-o de gol!...
Țara europeană în care unele morminte au gratii. Motivul incredibil pentru care au fost făcute așa
Țara europeană în care unele morminte au gratii. Motivul incredibil pentru care au fost făcute...
Orașul din România în care găsești o cetate ca în povești. Nu foarte multă lume o vizitează
Orașul din România în care găsești o cetate ca în povești. Nu foarte multă lume...
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Bomba anului în showbiz. Decizia luată de Alina Sorescu şi Alex Ciucu înainte de Paşte. Împăcarea, pecetluită cu flori!
Bomba anului în showbiz. Decizia luată de Alina Sorescu şi Alex Ciucu înainte de Paşte....
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Kanye West confirmă intrarea în industria porno
Kanye West confirmă intrarea în industria porno
Este OBLIGATORIU pentru șoferii din România. Trebuie să ai acest obiect în mașină
Este OBLIGATORIU pentru șoferii din România. Trebuie să ai acest obiect în mașină
Boala care se întinde pe tot globul. Jumătate din populație e în pericol
Boala care se întinde pe tot globul. Jumătate din populație e în pericol
Armata OBLIGATORIE în România!? Anunțul care îi tulbură pe români
Armata OBLIGATORIE în România!? Anunțul care îi tulbură pe români
Alexandra Stan s-a filmat fără sutien şi le-a pus o întrebare fanilor! Ce a vrut să afle excentrica artistă
Alexandra Stan s-a filmat fără sutien şi le-a pus o întrebare fanilor! Ce a vrut...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
Câți bani a primit Loredana Groza pentru a poza goală: „Îmi era rușine să mai merg pe stradă…”
Câți bani a primit Loredana Groza pentru a poza goală: „Îmi era rușine să mai...
Acestea sunt zodiile care vor fi pe cai mari pentru tot restul anului. Gemenii și Vărsătorii sunt avantajați
Acestea sunt zodiile care vor fi pe cai mari pentru tot restul anului. Gemenii și...
Este obligatorie reducerea vitezei la trecere dacă nu sunt pietoni? Ce spune legea
Este obligatorie reducerea vitezei la trecere dacă nu sunt pietoni? Ce spune legea