Campion european la lupte greco-romane făcut cetățean de onoare în Nordul Moldovei!

Autor: Cristian P
Publicat: 29/05/2020 | 17:11
Campion european la lupte greco-romane făcut cetățean de onoare în Nordul Moldovei!

Sportivul Alin Alexuc Ciurariu, a devenit astăzi cetăţean de onoare al municipiului Botoşani, în baza unei hotărâri adoptate de Consiliul Local.

În vârstă de 30 de ani, luptătorul de Greco-romane, care a cucerit în luna februarie a acestui an, titlul de campion european în „arena gladiatorilor” de la Roma, a primit în lipsă (n.r. Alexuc este în cantonament cu lotul olimpic la Izvorani) această distincţie acordată „pentru întreaga activitate” şi pentru că prin rezultatele obținute sub „tricolor” de-a lungul carierei, a adus „glorie şi faimă” municipiului Botoşani.

Alin Alexuc Ciurariu este în prezent legitimat la Clubul Sportiv Dinamo Bucureşti, după ce din 2000 până în 2020 a participat la competiţii din partea CS Botoşani. El a participat la Jocurilor Olimpice de la Londra (2012) şi Rio de Janeiro (2016). Sportivul este şi absolvent al Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport Bucureşti, dar şi al Facultăţii de Drept din Timişoara. Botoșăneanul  a cucerit în premieră la Roma titlul de campion european iar ținta sa principală a devenit în acest moment o medalie la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

După cum bine știți, din cauza pandemiei de coronavirus, JO de la Tokyo, programate în perioda 24 iulie- 9 august, au fost amânate pentru vara anului viitor, urmând a se disputa între 23 iulie- 8 august.

Medalia cucerită la Europenele de seniori de la Roma în „arena gladiatorilor”  îl motivează şi mai mult pe Alexuc pentru următoarea ediție a Jocurilor Olimpice, competiție la care botoșăneanul a fost prezent în 2012 și 2016. Pentru a fi prezent la Tokyo, Alexuc trebuie să obțină calificarea în cadrul unui turneu internațional, însă aceasta este o simplă formalitate având în vedere valoarea și maturitatea sportivă pe care sportivul botoșănean a atins-o în acest moment.

Prin aceeaşi hotărâre adoptată astăzi de Consiliul Local al municipiului Botoşani, titlul de cetăţean de onoare a fost acordat şi antrenorului Ion Asaftei, maestru emerit al sportului, care l-a descoperit şi iniţiat pe Alin Alexuc Ciurariu.

Citește și...