CANCAN.ro a aflat ce face Victor Babiuc in penitenciar. Sta in biblioteca si nu vorbeste cu ceilalti detinuti

Publicat: 09/08/2013 | 22:21
CANCAN.ro a aflat ce face Victor Babiuc in penitenciar. Sta in biblioteca si nu vorbeste cu ceilalti detinuti

CANCAN.ro a aflat cum isi petrece timpul in penitenciar Victor Babiuc, fostul ministru al Apararii, cel care a fost condamnat alaturi de Gigi Becali in dosarul schimburilor de terenuri.

Victor Babiuc petrece mult timp la biblioteca inchisorii
Victor Babiuc petrece mult timp la biblioteca inchisorii

Victor Babiuc a fost condamnat la doi ani de inchisoare si incarcerat in penitenciarul Jilava, insa la scurt timp a fost mutat la inchisoarea de la Gaesti, acolo unde isi executa pedeapsa in regim deschis. Daca in timpul petrecut la Jilava fostul ministru al Apararii a fost cazat in camera cu Gigi Becali, la Gaesti nu a mai dat de cineva cunoscut.
Potrivit surselor CANCAN.ro, fostul ministru al Apararii nu comunica cu ceilalti detinuti aflati in penitenciarul din judetul Dambovita. “Este un tip tipicar, sta singur si nu-i place sa faca conversatie cu cei incarcerati aici. Isi petrece mult timp la biblioteca, prefera sa citeasca decat sa stea la taclale. Pana acum nu a iesit din inchisoare, desi are regim deschis”, au declarat sursele noastre.

Gigi Becali a fost condamnat la trei ani de inchisoare in acest dosar
Gigi Becali a fost condamnat la trei ani de inchisoare in acest dosar

Potrivit acestora, Victor Babiuc nu comunica foarte mult nici cu gardienii. Vorbeste cu acestia doar strictul necesar, iar cand se plimba in curte este tot singur. Vorbeste la telefon cu familia, iar singurele vizite pe care le-a primit au fost din partea rudelor. Fostul ministru al Apararii beneficiaza si de un card de cumparaturi pe care il poate folosi la magazinul aflat in cadrul penitenciarului.
Noaptea are usa de la celula deschisa, avand in vedere ca este foarte cald, insa nu are vreo facilitate in plus fata de ceilalti detinuti. In comparatie  cu alte inchisori, conditiile de la Gaesti sunt bune. Daca reusesti sa scapi de caldura, vei avea un somn bun, si asta pentru ca toate paturile au saltele. Se asteapta ca si Gigi Becali sa ajunga aici daca ii va fi schimbat regimul de detentie”, ne-au mai spus surselele noastre.

Excursii” organizate de penitenciar

Penitenciarul Gaesti
Penitenciarul Gaesti

Penitenciarul din Gaesti organizeaza din cand in cand si “excursii” la care participa cei mai cuminti detinuti. Acestia sunt selectati de o comisie din cadrul inchisorii si inclusi in anumite programe educative. Localnicii spun ca recent la penitenciarul Gaesti a fost organizat un spectacol pentru detinuti si s-a cantat muzica de petrecere live de catre o formatie.
Tot acestia afirma in urma cu mai multi ani cladirea in care se afla acum puscaria Gaesti adapostea un centru de reeducare pentru minori. “Erau turnuri din care supravegheau gardienii, insa acestea au fost desfintate pentru a nu le provoca “depresie” minorilor inchisi aici. De atunci asa a ramas. Aici la Gaesti nu sunt infractori periculosi. Sunt unii condamnati si pentru ca au furat cateva gaini”,mai spun localnicii. (B.G.)

 

Citește și...