Acasă » Știri » CANCAN.ro a intrat pe firul unei MORTI SUSPECTE care a ajuns pe masa Procurorului General! “A fost otravit ca sa nu vorbeasca!”

CANCAN.ro a intrat pe firul unei MORTI SUSPECTE care a ajuns pe masa Procurorului General! “A fost otravit ca sa nu vorbeasca!”

De: Cancan 17/02/2016 | 23:34
Reteaua "decapitata" de DIICOT in iunie 2012 pare sa aiba radacini mult mai adanci

Moartea in conditii suspecte a unui detinut din Penitenciarul Rahova, eliminat fiindca ar fi avut cunostinta despre o "caracatita" mafiota cu tentacule pana in Senatul Romaniei, “ticaie” ca o bomba cu ceas!

CANCAN.ro a aflat ca procurorii de la Parchetul General au primit de curand un “pont” care denunta un asasinat la comanda, ordonat impotriva unui traficant de droguri (inchis la Rahova). Acesta ameninta ca va spune pentru cine a lucrat, iar „capii” retelei duceau catre inalte cercuri politice!

In urma cu doua saptamani, reporterii speciali ai CANCAN.ro au intrat pe firul acestui presupun caz de omor cu premeditare. Informatiile primare obtinute de noi aratau ca un arestat (acuzat de trafic de stupefiante) si-ar fi gasit sfarsitul intr-un penitenciar din Bucuresti, la nici patru luni de la incarcerarea lui. Sursa noastra (deosebit de credibila, intrucat, de-a lungul timpului, ne-a furnizat si alte date confirmate suta la suta) ne-a marturisit ca barbatul in cauza ar fi fost… otravit cu intentie si ca se incearca ascunderea acestei crime. Cine ar fi ordonat executia? “Un personaj, fiu al unui senator, pe care traficantul de droguri voia sa-l dea pe mana anchetatorilor daca nu il scapa de necazurile cu legea!”.

Era pion intr-o retea internationala, coordonata din inchisoare!

Pornind de la aceste date, CANCAN.ro, site-ul nr. 1 din Romania, a inceput propriile investigatii, iar descoperirile facute le vom devoala pe parcursul mai multor episoade. Victima presupusului asasinat prin otravire este un barbat de 45 de ani, originar din Targu Mures. Iozsef Demeter fusese retinut in 12 iunie 2012, dupa un flagrant al DIICOT, organizat de Autostrada Bucuresti-Pitesti si inchis in Peniteciarul Rahova.

Acolo, si-a gasit sfarsitul la nici patru luni de la incarcerare. In jurul decesului sau exista si azi, dupa trei ani si jumatate, un urias mister, pe care reporterii nostri cauta sa-l spulbere.

Cu cateva luni inainte de momentul retinerii lui Iozsef Demeter, ofiterii sub acoperire se infiltrasera in interiorul unei retele de trafic international de stupefiante, interceptand o serie de transporturi pe ruta Turcia-Austria.

Caracatita” era coordonata de catre un faimos traficant roman, Ion Priescu, zis Uca (originar din Gorj), cautat de peste zece ani in intreaga Europa pentru a ispasi o pedeapsa de 16 ani.

Intre timp, el fusese capturat si intemnitat in Turcia, apoi transferat in Austria, iar, prin intermediul, surorilor Nicoleta si Carmen Vijulan, dar si a “pionului” Iozsef Demeter isi continua afacerile necurate. Practic, el comanda din inchisoare fiecare miscare a retelei.

Reteaua
Reteaua „decapitata” de DIICOT in iunie 2012 pare sa aiba radacini mult mai adanci

Nicoleta Vijulan dobandise cetatenia austriaca si, ca sa-si piarda urma, isi schimbase numele in Nicole Smith, dupa fosta vedeta Playboy care a murit din cauza abuzului de droguri. Ea si-a racolat si sora, dar si pe Iozsef Demeter.

„Codul” traficantilor

Inainte sa fie prinsi, ei planuisera sa transporte 40 de kilograme de heroina (cu o valoare de 2.000.000 de euro), ascunse in rezervoarele a doua masini de lux. Convorbirile dintre ei (in prezent, probe de netagaduit la dosar) fusesera insa interceptate, cu toate ca limbajul folosit era codificat.

Astfel, intr-una dintre discutiile telefonice purtate de Nicole Smith cu Priescu, aceasta isi informa “seful” ca vamesii bulgari o luasera la puricat, insa scapase: “Am avut febra mare. Sapte doctori (n.n. – vamesi) m-au controlat, dar mi-au zis ca sunt sanatoasa!
Aceeasi Nicole ii transmitea ordine, la randul ei, lui Demeter: “Daca asculti ce spun eu, e totul bine. Este si baby (n.n. – marfa) la mama (n.n. – in Romania)!” In ziua in care surorile Vijulan si complicele lor au fost arestati, Nicole a sunat-o pe Carmen si a avut loc urmatorul dialog:

– Unde sunteti (n.n. – se referea la Carmen si Demeter)?
In Bucegi (n.n. – in Bulgaria)! Mai avem pana la mama (n.n. – Romania) circa 140 de kilometri”.

La cateva ore, dupa ce si Nicole a patruns pe teritoriul Romaniei, ea a vorbit la telefon cu furnizorul turc care se interesa daca drumul a decurs fara probleme:

– Nicole, unde esti? Cum e?
-Sunt deja la mama
(n.n. – in Romania). Totul este la mama. Si baby (n.n. – heroina) este aici”.

Aceasta a fost ultima discutie pe care Nicole a avut-o cu un membru al retelei, apoi, spre seara, dupa orele 19.00, ea, alaturi de sora ei, Carmen, si de Demeter au fost opriti de DIICOT pe Autostrada Bucuresti-Pitesti, iar la perchezitia masinilor cu care se deplasau, ofiterii au descoperit si cele 40 de kilograme de heroina.

_________

CITESTE SI:

Un celebru detinut de la noi se insoara dupa gratii! Inainte insa, vrea sa-si “probeze” viitoarea sotie in camera intima

Romanca Nicole Smith, trimisa in judecata dupa ce a transportat 40 de kilograme de cocaina in rezervorul unei masini!

_________

Sursele noastre afirma ca atat Procurorul General al Romaniei, Tiberiu Nitu (intre timp demisionar), dar si sefa DNA Laura Codruta Kovesi ar fi fost informati cu privire la implicarea in acest caz al unui senator apropiat de cercurile lui Vasile Blaga
Sursele noastre afirma ca atat Procurorul General al Romaniei, Tiberiu Nitu (intre timp demisionar), dar si sefa DNA Laura Codruta Kovesi ar fi fost informati cu privire la implicarea in acest caz al unui senator apropiat de cercurile lui Vasile Blaga

In aceeasi seara, cei trei au fost audiati la sediul DIICOT, iar judecatorii au decis arestarea lor preventiva. Procurorii au pus cap la cap piesele de puzzle, asa incat in septembrie cei trei erau si trimisi in judecata. Ancheta nu durase nici trei luni. Iozsef Demeter „cooperase” cu investigatorii si promisese sa faca marturii complete.

Sursele noastre sustin ca barbatul (in varsta de 45 de ani, originar din Targu Mures, dar cu domiciliul in Petrosani) afirmase ca, de fapt, in retea era implicat si fiul unui senator roman, de pe listele PDL, apropiat de Vasile Blaga! Fiul senatorului era cel care stia despre traseul heroinei si incasa bani din trafic.

In mod suspect, Iozsef Demeter refuza insa sa spuna tot ceea ce stia. Parea ca se teme pentru viata lui, lucru pe care l-ar fi mentionat, la un moment dat, si intr-o declaratie. Sustinea cu tarie ca e doar un simplu “pion” si inainte ca procurorii sa-i smulga marturia-bomba, a avut loc o tragedie: Iozsef Demeter a murit subit in inchisoare!

Un fost coleg de arest cu Demeter a acceptat sa se destainuie , sub protectia anonimatului, in exclusivitate reporterilor CANCAN.ro: “Toti vorbeau atunci in puscarie ca unguru’ (n.n. – Iozsef Demeter) a fost otravit. Pe el il bagasse in combinatie fiul unui senator, iar Nicole Smith si sora ei stiu mai multe. Inteleg ca ele chiar au facut o scrisoare la doamna Codruta Kovesi si la Procurorul General in care au povestit cum a fost omorat unguru’ si de cine!

Azi, Nicole Smith e inchisa in Penitenciarul Craiova (unde executa 16 ani de puscarie), iar Carmen Vijulan e detinuta la Targsor (avand o pedeapsa de 15 ani). Deocamdata, ele nu au putut fi contactate de catre CANCAN.ro, din motive lesne de inteles, pentru a intari aceasta ipoteza-socanta.

Pe cine ascunde ANP-ul?

La Administratia Nationala a Penitenciarelor insa se incearca, voit sau nu, sa se mascheze moartea detinutului Demeter. Chestionati de reporterii CANCAN.ro cu privire la acest caz, oficialii ANP par prinsi pe picior gresit.

Directorul general al ANP, Catalin Claudiu Bejan, incearca sa se spele pe maini in cazul mortii lui Demeter
Directorul general al ANP, Catalin Claudiu Bejan, incearca sa se spele pe maini in cazul mortii lui Demeter

Directorul general Catalin Claudiu Bejan a intarziat un raspuns concret pana ieri, cand ni s-a comunicat urmatoarele:

Detinutul la care faceti referire a fost depus in Penitenciarul Bucuresti Rahova, in luna septembrie 2012, pentru efectuarea perioadei de carantinare –observare.

In data de 16.10.2012, in jurul orei 17.40, persoana in cauza a fost prezentata la cabinetul medical cu stare generala alterata. Imediat a fost dispusa prezentarea de urgenta la camera de garda a Spitalului Penitenciar Rahova, unde au fost initiate manevre de resuscitare, fara a se reusi reluarea activitatii cardiace.

Decesul s-a constatat la ora 18.15. Conform reglementarilor legale in vigoare, a fost anuntata deindata familia, iar intreaga documentatie a fost pusa la dispozitia institutiilor abilitate”.

Nu ni s-a raspuns insa la una dintre intrebarile directe: care a fost cauza mortii detinutului Iozsef Demeter?

Mai mult, conducerea ANP incearca sa se spele pe maini si arunca mingea” in curtea altor institutii, spunand ca le-ar fi transmis acestora documentatia la care reporterii nostri au cerut sa aiba acces.

CANCAN.ro va dezvalui intr-un episod urmator ce s-a intamplat cu familia traficantului de droguri mort la Rahova, dar si alte amanunte EXPLOZIVE referitoare la implicarea fiului senatorului in acest caz.

Adrian Nicolae
 

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
Gestul bizar pe care Prințesa Kate Middleton îl face NOAPTEA, pe întuneric. Prințul William a înlemnit când a văzut-o
Gestul bizar pe care Prințesa Kate Middleton îl face NOAPTEA, pe întuneric. Prințul William a...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Asta e fotografia din INTIMITATEA Simonei Halep care a ajuns pe net! Iubește din nou?
Asta e fotografia din INTIMITATEA Simonei Halep care a ajuns pe net! Iubește din nou?
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă...
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort...
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea în care trăia ca un rege
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Misterul morții unei mame și a fiicei ei de 10 ani a fost rezolvat după 24 de ani. Ucigașul a dezvăluit totul de pe patul de moarte
Misterul morții unei mame și a fiicei ei de 10 ani a fost rezolvat după...
Noul Renault Captur, disponibil în România. SUV-ul de oraș bate DUSTER?
Noul Renault Captur, disponibil în România. SUV-ul de oraș bate DUSTER?
Cum arată Andreea Bănică atunci când nu este pe scenă: ,,Nu m-am aranjat pentru călcat”. Vedeta s-a filmat fără machiaj și cu părul nearanjat
Cum arată Andreea Bănică atunci când nu este pe scenă: ,,Nu m-am aranjat pentru călcat”....
"Am călătorit în timp". Profesorul ieșit din comă a fost în anul 3906 și spune...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a exprimat tristețea în mediul online: „Sunt nervoasă și tristă și nefericită.”
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă în 6 luni, la ocazie?: „Doamne ferește! Cine știe câte victime sunt”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a...
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns de un parapet vechi. Acasă, doi copii îşi vor aştepta tatăl în zadar
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai culca cu el?
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Oferte televizoare la Auchan: SMART TV la preț tentant
Oferte televizoare la Auchan: SMART TV la preț tentant
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Andreea Esca și-a amenajat casa în stil excentric. Fiul ei, Aris, a dat-o de gol! Imaginile din interiorul vilei i-au uluit pe toți
Andreea Esca și-a amenajat casa în stil excentric. Fiul ei, Aris, a dat-o de gol!...
Cinci zodii care pot face bani frumoși după Paște. Astrele se aliniază pentru ele
Cinci zodii care pot face bani frumoși după Paște. Astrele se aliniază pentru ele
Țeapa pe care au luat-o doi pensionari care și-au cumpărat o casă: “Am fost trași pe sfoară”
Țeapa pe care au luat-o doi pensionari care și-au cumpărat o casă: “Am fost trași...
Devine interzis prin lege în mod definitiv. Noul ordin UE trebuie aplicat imediat în România
Devine interzis prin lege în mod definitiv. Noul ordin UE trebuie aplicat imediat în România
Bomba anului în showbiz. Decizia luată de Alina Sorescu şi Alex Ciucu înainte de Paşte. Împăcarea, pecetluită cu flori!
Bomba anului în showbiz. Decizia luată de Alina Sorescu şi Alex Ciucu înainte de Paşte....
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Locaţiile din faimosul serial Bridgerton pe care le poţi vizita
Locaţiile din faimosul serial Bridgerton pe care le poţi vizita
Regula obligatorie pe care românii o vor accepta. Decizia așteptată de milioane de persoane
Regula obligatorie pe care românii o vor accepta. Decizia așteptată de milioane de persoane
Fără vize în America. Data la care vor fi eliminate definitiv
Fără vize în America. Data la care vor fi eliminate definitiv
4 ZODII cu noroc la bani, chiar înainte de Paște! Sunt mari șanse să îmbogățească rapid, din nimic
4 ZODII cu noroc la bani, chiar înainte de Paște! Sunt mari șanse să îmbogățească...
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, transformare spectaculoasă la 54 de ani: Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, transformare spectaculoasă la 54 de ani: Nu-mi propun să...
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am pierdut?! E corect să iasă!”. Ce au filmat camerele
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
”Fratele meu s-a stins din viață la 34 de ani, din cauza depresiei” Drama care i-a marcat viața Marianei Ionescu Căpitănescu
”Fratele meu s-a stins din viață la 34 de ani, din cauza depresiei” Drama care...
Cum se menține în formă Mihaela Bilic la cei 54 de ani? Secretul medicului nutriționist
Cum se menține în formă Mihaela Bilic la cei 54 de ani? Secretul medicului nutriționist
Netflix va lansa serialul pe care milioane de oameni îl așteaptă de câțiva ani. Povestea va fi pe placul abonaților din România
Netflix va lansa serialul pe care milioane de oameni îl așteaptă de câțiva ani. Povestea...
Ce să adaugi în ostropelul de pui ca să-i dai cel mai bun gust. Ingredientul care îi dă o aromă de neuitat
Ce să adaugi în ostropelul de pui ca să-i dai cel mai bun gust. Ingredientul...