Cand începe școala în România. Răsturnare de situație: decizia de ULTIMĂ ORĂ luată de Ministrul Educației

Publicat: 22/08/2019 | 16:15
Cand începe școala în România. Răsturnare de situație: decizia de ULTIMĂ ORĂ luată de Ministrul Educației

Elevii fuseseră obișnuiți, de-a lungul timpului, să înceapă cursurile pe data de 15 septembrie, numai că anul acesta a intervenit o schimbare. Ministrul interimar al Educației a luat hotărârea – în urma unor consultări cu părțile implicate – ca școala să înceapă pe 9 septembrie. 

Au existat discuții între reprezentați ai Ministerului Educației Naționale și partenerii de dialog social și astfel s-a ajuns la această decizie. Pe de altă parte, fostrul ministru al Educației, Liviu Pop, dorește să aducă în dezbatere un proiect legislativ care să fixeze începutul anului școlar în cea de-a trei zi de luni a lunii septembrie.

”Vreau să depun o propunere legislativă de completare a Legii Educației Naționale prin care să se fixeze începutul anului școlar în a treia zi de luni din septembrie. Sunteți de acord?”, a scris Liviu Pop, pe Facebook. Bineînțeles, părerile au fost împărțite, internauții fiind pro sau contra unei astfel de inițiative legislative.

Cursurile pentru anul școlar 2019-2020 vor începe de pe 9 septembrie

Cursurile pentru anul școlar 2019-2020 vor începe de pe 9 septembrie. Aceasta e decizia luată joi de ministrul interimar al Educației, Daniel Breaz.

În urma solicitării prim-ministrului Viorica Dăncilă, adresată ministrului Educaţiei Naţionale, de a stabili data începerii noului an şcolar prin consultarea tuturor părţilor implicate, ministrul interimar al Educaţiei, Valer-Daniel Breaz, a decis ca prima zi de cursuri din anul şcolar 2019 – 2020 să fie luni, 9 septembrie. Decizia a fost luată ca urmare a discuţiilor purtate între reprezentanţii Ministerului Educaţiei Naţionale şi partenerii săi de dialog social“, se arată într-un comunicat al Ministerului Educației.

– Semestrul I începe pe 9 septembrie și se încheie pe 20 decembrie.

– Semestrul al II-lea începe pe 13 ianuarie 2020 și se încheie pe 12 iunie.

Elevii se vor bucura de vacanța de iarnă (21 decembrie 2019 – 12 ianuarie 2020), vacanța de primăvară (4 aprilie – 21 aprilie 2020) și vacanța de vară (13 iunie – data din septembrie 2020 la care vor începe cursurile anului şcolar 2020 – 2021).

Cei care fac parte din învățământul primar, dar și grupele din învățământul preșcolar, vor mai avea o vacanță și în perioada 26 octombrie – 3 noiembrie 2019.

Citește și...