Carantina zonală înlocuiește stare de urgență! „Vom lua decizia de a carantina orice comunitate locală unde există o răspândire amplă”

Autor:
Publicat: 24/07/2020 | 23:25
Carantina zonală înlocuiește stare de urgență! „Vom lua decizia de a carantina orice comunitate locală unde există o răspândire amplă”

Premierul Ludovic Orban a anunțat că deși numărul de noi cazuri de coronavirus este în creștere nu se poate vorbi despre o reîntoarcere la starea de urgență. Însă aceasta este înlocuită de carantinarea zonală.

Ludovic Orban a subliniat că decizia de carantinare va fi impusă oriunde există o răspândire amplă a noului coronavirus. (CITEȘTE ȘI: LUDOVIC ORBAN, MESAJ PENTRU TURIȘTII DE PE LITORALUL ROMÂNESC: ”DACĂ NE ÎMBOLNĂVIM, DUCEM BOALA ACASĂ”)

„E o procedură de carantină pe baza evaluării făcute de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, cu avizul INSP. Prin ordinul comandantului acţiunii, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, se poate hotărî carantinarea unei localităţi, a unui sat, a unei comune, a unui cartier, a unei zone sau se poate şi a unei regiuni, dacă este vorba de o răspândire foarte mare a virusului….

Când va fi necesar, vom lua decizia de a carantina orice comunitate locală unde există o răspândire amplă a virusului, în primul rând ca să protejăm zonele învecinate şi în al doilea rând să luăm măsurile în rândul comunităţii locale pentru a stopa răspândirea virusului„, a declarat Ludovic Orban.

„Am făcut o mobilizare fără precedent”

De asemenea, Ludovic Orban a anunțat că obiectivul principal este acela de a reduce răspândirea virusului și în acest sens au fost mobilizate toate instituțiile de control. Iar efortul acestora trebuie să fie susținut și de cetățeni prin respectarea regulilor de protecție impuse. (VEZI ȘI: E OFICIAL! LUDOVIC ORBAN A SEMNAT MODIFICAREA STĂRII DE ALERTĂ. NOILE RESTRICȚII AU INTRAT ÎN VIGOARE DE ASTĂZI)

„Am făcut o mobilizare fără precedent a instituţiilor de control. Practic, suntem într-o acţiune constantă, sigur, direcţionată strategic în special pe zonele în care există activităţi cu risc epidemiologic mare, tocmai pentru a-i apăra pe cei corecţi, pe cei care-şi apără sănătatea de cei care nu respectă legea şi regulile”, a mai spus Orban.