Care este Marea Unire a românilor pe care vrea să o facă Victor Ponta

Publicat: 13/09/2014 | 18:09
Care este Marea Unire a românilor pe care vrea să o facă Victor Ponta

Aflat pe 12 septembrie la Alba-Iulia pentru Congresul Extraordinar al PSD, Victor Ponta a fost validat drept candidatul partidului la alegerile prezidenţiale din noiembrie.

În cadrul discursului susţinut, premierul a făcut apel la unitate, afirmând că angajamentul său pentru România este acela de a realiza o doua Mare Unire a românilor. „Cred foarte tare în două lucruri care sunt pilonii programului meu prezidenţial: România are nevoie de o adevărată schimbare dusă până la capăt a tot ce a fost cu adevărat rău şi ne-a împărţit în aceşti zece ani. Şi adevărata schimbare, cea mai mare schimbare, este ca românii să fie din nou uniţi. Vreau ca Marea Unire a românilor să o facem împreună, după zece ani de dezbinare”, a declarat Victor Ponta.

Ponta

De altfel, şi alegerea oraşului Alba-Iulia pentru desfăşurarea Congresului PSD a avut o puternică semnificaţie, în contextul în care România va aniversa în curând 100 de ani de la Marea Unire de la 1918. Pe 1 decembrie 1918, Marea Adunare Naţională de la Alba Iulia a hotărât Unirea Transilvaniei, Banatului, Crişanei şi Maramureşului cu Regatul Român.

Citeste si

Victor Ponta: „O veste buna – cresc pensiile!” Anuntul facut de Institutul National de Statistica

Gest de recunostiinta facuta de Guvernul Romaniei pentru Pompieri! Victor Ponta: “Va felicit si…”

Apel catre toti romanii

Acest lucru a fost scos în evidenţă şi de Victor Ponta în discursul de vineri.„Vreau şi vă rog să fiţi alături de mine pentru ca, la o sută de ani, să fim acea ţară mândră, puternică, respectată pe care strămoşii noştri aflaţi aici în urmă cu 96 de ani şi-au dorit-o. Acesta e angajamentul meu, acesta e apelul meu către toţi românii, să facem împreună a doua oară Marea Unire a României”, a spus premierul.

L.L
 
 

Citește și...