Care este motivul pentru care pensiile nu cresc cu 40%. Anunțul făcut de Ludovic Orban

Publicat: 06/08/2020 | 22:53
Care este motivul pentru care pensiile nu cresc cu 40%. Anunțul făcut de Ludovic Orban

Aflat într-o vizită în Valea Jiului, Ludovic Orban a vorbit despre motivele pentru care pensiile nu cresc cu 40%. Premierul a declarat că totul este bine calculat pe baza mai multor analize.

”O să dau același răspuns pe care l-am dat tot timpul. Decizia finală se va lua în funcție de analize economice extrem de serioase. În primul rând Ministerul de Finanțe trebuie să prezinte un raport privind starea economiei și starea bugetară la semestru, în conformitate cu legea responsabilității fiscal-bugetare.

De asemenea, comisia de prognoze trebuie să realizeze prognozele privind evoluția economică, nu numai în a doua jumătate a anului ci și pe 2021-2022. De asemenea vom analiza toate prognozele făcute de instituții privitoare nu numai la România, ci și la statele uniunii europene. Pentru că relansarea economică  va depinde în mare măsură și de evoluția economiilor partenere. Pe baza acestor analize vom stabili procentul cu care vor crește pensiile.

Nu e nici vina Guvernului ăsta, nici a celui trecut că e pandemie. E vina celor care 30 de ani au tocat banii”, a spus Ludovic Orban.

Virgil Guran, consilierul lui Ludovic Orban, crede că pensiile vor crește cu aproximativ 14%. (CITEȘTE ȘI: “MĂCELARII” LUI BEBINO ȘI-AU PRIMIT SENTINȚA. JUDECĂTORII I-AU CONDAMNAT LA…)

”Pentru că situaţia economică este aşa cum o ştiţi, este cert un lucru. Vor creşte alocaţiile cu 20% şi pensiile cu minimum 10%. Părerea mea este că în jur de 14% va fi creşterea. Şi vom eşalona celelalte creşteri în viitor, ca să ajungem la ce a stabilit legea. Cert este că vor creşte, indiferent de situaţia în care ne aflăm. Sperăm că prin măsurile luate, unele criticate, să echilibrăm cât mai repede situaţia economică.

Am încercat să mărim cu aceeași sumă pentru toată lumea. Nu am găsit soluția constituțională. Vreau să mai fac o precizare. Sincer să fiu, am încercat să găsim o soluţie să mărim cu aceeaşi sumă la toată lumea. 300 de lei şi pentru cel care are 700 de lei şi pentru cel care are 3.000 de lei. Nu am găsit soluţia constituţională şi puteam fi contestaţi. Ne-am fi dorit o astfel de măsură”, a declarat Virgil Guran, la Antena 3.