Carmen Harra și-a recuperat casa de la hoți cu tot cu datoriile lor: farfurii de aur, obiecte de artă și garderobă de lux! Dar…

Publicat: 20/10/2019 | 20:05

A ajuns ținta escrocilor de case și, chiar dacă a reușit să-și recupereze apartamentul după 10 ani de procese, Carmen Harra înca se lupta sa ridice sechestrul pus de banci. Foștii proprietari au făcut împrumuturi colosale, girând cu apartamentul.

Carmen a investit zeci de mii de euro ca să renoveze locuința în care am descoperit multe obiecte de artă, farfurii suflate cu aur, ba chiar și pe Bill Clinton. Dressingul găzduiește o adevărată colecție de rochii și pantofi din care ar vrea să mai dea și de pomană.

Apartamentul celebrei Carmen Harra, situat la doi pași de kilometrul zero al Capitalei, a fost ținta escrocilor imobiliari. După vreo zece ani de procese în care s-a luptat să dovedească faptul că i-a fost furat prin acte false, Carmen Harra s-a reinstalat în cuibul ei unde locuiește ori de câte ori ajunge în România.

Harra: ”Am lucrat mult aici ca să refacem totul”

”Îmi place să fie totul pus la punct, să fie totul cât mai colorat. Eu sunt mare admiratoare de flori, de lucruri vechi, care au patina timpului. ”Am stat în anii 80 în casa asta, în perioada mea de cântăreață, așa zisa mea perioadă de glorie. Mi s-a furat această casă! Din 2007 m-am bătut până-n 2016 pentru ea”, spune Carmen Harra.

Investiții de zeci de mii de euro

A investi zeci de mii de euro ca să redevină o casă locuibilă, întrucât foștii proprietari au lăsat în urma lor mormane de gunoaie și o mizerie de nedescris.

”Am constatat cu stupoare că cei care au furat această casă au pus numeroase sechestre și credite mult mai mari decât valoarea în sine a casei, nici nu știu cum se poate așa ceva. Deși mi s-a dat înapoi, nu pot să fac nimic, e ca și cum e a mea, dar… nu e a mea. Și, de trei ani, ne batem să scăpăm de aceste popriri, sechestre și ipoteci, dar fără succes, n-am ajuns nicăieri până la ora actuală. Din câte înțeleg, cei care au furat sunt în pușcărie, dar vinovata principală e bine merci în libertate. Iar mobilierul meu inițial, covoarele, lămpile de cristal, tot ce există în casa asta, este la ea în casă. Ea a recunoscut la secția 17 de poliție că lucrurile sunt la ea în casă. Iar poliția n-a făcut nimic.

S-a vândut casa asta în 20 de mii de părți, să i se piardă urma, am înțeles că au vrut s-o facă o casă de curve. Am adus, la un moment dat, un preot în casă și parcă s-a mai degajat. Nu mai simt nimic rău în casa asta. Doar că rămân memoriile”, a dezvăluit Carmen Harra.

A stat la masă cu Bill Clinton

Dintr-un apartament bun de îngropat, Carmen a reînviat atmosfera unui cămin amenajat cu mult bun gust, dar și cu piese de artă. Tablourile, mobilierul și piesele de decor dau un aer aristocrat încăperilor bântuite de o domniță îmbrăcată din cap până-n picioare în coco… Coco Chanel. Unde mai pui că vitrina îi găzduiește chiar și farfurii suflate în aur veritabil.

N-am aflat cu cine scârțâie arcurile patului, dar l-am descoperit în altarul din camera alăturată pe Bill Clinton. ”Am stat la o masa cu el, un dinner special, și am stat lângă el la masă și e un om extraordinar de drăguț, mă ținea de mână, și înțeleg de ce femeile au impresia că el are un interes cu ele, dar așa e genul lui. Am hârtie de la Hillary Clinton, în care îmi mulțumește. I-am făcut un fel de pandantiv special când a candidat și mi-a scris că vrea să-mi mulțumească. E un medallion, de fapt, care arată o inimă într-un dove… într-un porumbel. Porumbelul semnifică un nou început. Pentru noi semnifică ciulamaua, e bună rău. Dacă ne întoarcem la arca lui Noe, porumbelul semnifică un nou început pentru omenire”, a povestit Carmen.

Deși majoritatea timpului îl petrece în Statele Unite, cocheta doamnă și-a umplut și aici un dressing cu ținute sclipitoare. ”Am șifonierul plin de ce vreți și ce nu vreți, eu n-am nimic de ascuns. Rochii cu paiete, de toate felurile, din toate stilurile, toate culorile, sunt zeci de rochii. O să le și donez, am sunat să le donez oamenilor care n-au să se mai bucure și ei, astea stau aici. Aici e o nimica toată, Florida, New York-ul e plin de rochii, să mai bucurăm și noi niște oameni care n-au. Asta am învățat eu de la viață, că nu le luăm cu noi”, a încheiat Carmen Harra.