Casa Regală a Marii Britanii, zguduită de un nou scandal! Ce acuzații i se aduc Prințului Charles

Publicat: 04/11/2019 | 12:33

The Prince’s Foundation, o organizație caritabilă înființată de Prințul Charles, a împrumutat de la omul de afaceri James Stunt o pictură de Claude Monet, în valoare de 64 de milioane de dolari, însă un falsificator de artă, Tony Tetro, susține că el este autorul lucrării.

Citește și: Regina Elisabeta a II-a, la un pas de moarte. Șoc la Casa Regală a Marii Britanii

Casa Regală a Marii Britanii, zguduită de un nou scandal

Un falsificator de artă american afirmă că el este autorul tabloului expus la Dumfries House, sediul fundației, nu artistul impresionist francez din secolului al XIX-lea.

Alte două picturi, ce le-ar aparține lui Pablo Picasso și Salvador Dali, ar fi fost falsificate, acestea având o valoare de 54 de milioane de dolari, respectiv 27 de milioane de dolari. Acestea se numără printre cele 17 tablouri împrumutate fundației de omul de afaceri James Stunt, fostul soț al fotomodelului Petra Ecclestone.

„Dumfries House împrumută opere de artă ocazional, de la indivizi și organizații. Este extrem de regretabil că autenticitatea acestor picturi, ce nu mai pot fi văzute acum, este pusă sub semnul întrebării”, a declarat un purtător de cuvânt al The Prince’s Foundation.

Citește și: Casa Regală a Marii Britanii, în mijlocul unui scandal sexual. Întreținea relații intime cu elevi, iar imaginile filmate în timpul partidelor au ajuns pe Internet

Artistul american Tony Tetro, care a fost condamnat la șase ani de închisoare pentru falsificarea unor picturi, a declarat că el este autorul operei de artă pe care i-a vândut-o lui James Stunt. Potrivit lui Tetro, Stunt ar fi achiziționat alte 10 picturi falsificate de la el.

„Îți poți impresiona prietenii cu picturile mele, îți poți decora casa cu ele, dar nu ar putea trece niciodată de examinarea atentă a unui expert”, a declarat Tony Tetro, relatează jurnaliștii publicației The Mirror. Pe de altă parte, afaceristul James Stunt a insistat că „niciunul dintre lucrurile lui nu este un fals”.

The Prince’s Foundation este o organizație caritabilă înființată în 1986 de prințul moștenitor Charles de Wales. The Prince’s Foundation este parte a The Prince’s Charities, un grup de ONG-uri pe care le prezidează prințul Charles.

Citește și...