Regina Elisabeta a II-a, la un pas de moarte. Șoc la Casa Regală a Marii Britanii

Publicat: 31/10/2019 | 08:02
Regina Elisabeta a II-a, la un pas de moarte. Șoc la Casa Regală a Marii Britanii

O întâmplare şocantă a avut loc la Casa Regală a Marii Britanii, regina Elisabeta a II-a a fost la un pas de moarte. Totul s-a petrecut aproape de răsărit, când aceasta a ieşit din Palatul Buckingham, să se plimbe. Una dintre gărzia crezut că Regina era un răufăcător şi s-a apropiat pentru a împușca intrusul.

Acest incident a avut loc în urmă cu mai mulţi ani, The Times publicând  varianta bazată pe declarațiile fostei gărzi. După ce s-a apropiat de persoana pe care o credea intrusă, a realizat că nu este un răufăcător, ci Regin, căreia i-a strigat: „La naiba, Majestate, era cât pe ce să vă împușc!”.

Răspunsul suveranei nu a întârziat să apară: „E în regulă! Data viitoare o să sun înainte, ca să nu fii nevoit să mă împuști!”.

Regina Elisabeta a II-a și Prințul Philip dorm în paturi separate de peste 70 de ani

Regina Elisabeta a II-a și Prințul Philip au căsnicie care se întinde pe mai mult de șapte decenii. Sunt verișori de gradul al treilea – prin regina Victoria – și s-au întâlnit atunci când erau foarte tineri. Totuși, cei doi soți… nu au dormit niciodată în paturi separate, ceea ce poate da naștere unor mari semne de întrebare. Însă este vorba doar despre o ciudată… tradiție nobiliară, iar Philip și Elisabeta nu au putut să o încalce. Lady Pamela Hicks, verișoara Prințului Philip, a declarat că această tradiție are o vechime îndelungată, membrii elitei sociale fiind obligați, practic, să doarmă în camere separate.

„În Anglia, clasele sociale superioare au întotdeauna dormitoare separate. Nu vrei să fi deranjat de sforăieli sau cineva să-și pună un picioar peste tine. Când te simți confortabil, din când în când mai împarți și camera cu partenerul. E extraordinar să poți alege”, a mărturisit Lady Pamela Hicks.