Silvia Popescu și Zloti (ambele ex-”Bravo ai stil”), show despre viața și modă la Cancan!
Home » Stiri » Castigatoarea de la “Masterchef” ne-a “vandut” cele mai tari ponturi din bucatarie! Cum arata masa de Craciun perfecta!

Castigatoarea de la “Masterchef” ne-a “vandut” cele mai tari ponturi din bucatarie! Cum arata masa de Craciun perfecta!

De: Cancan 24/12/2015 | 13:03
Castigatoarea de la “Masterchef” ne-a “vandut” cele mai tari ponturi din bucatarie! Cum arata masa de Craciun perfecta!

Craciunul este considerat de crestini ca fiind una dintre cele mai importante sarbatori din an, motiv pentru care toate familiile se reintregesc in jurul mesei ca sa se bucure impreuna de aceste momente.

Aceasta perioada are magia ei, iar masa de Craciun este una care trebuie atent pregatita! Preparatele traditionale sunt alese din timp pentru ca masa sa arate perfect.

Traditia spune ca de Craciun, carnea de porc nu trebuie sa lipseasca de pe masa, insa fosta castigatoare din 2014 de la „MasterChef„, Jesica Zamfir este de alta parere. Ea a acceptat provocarea CANCAN.ro si ne-a „desenat” o masa de Craciun gustoasa si… sanatoasa!

Masa de Craciun
Masa de Craciun

Specialista in gastronomie ne-a spun ce bunatati ar trebui sa gateasca orice gospodina: „Nu ar trebui sa lipseasca o salata mare de cruditati si cateva gustari care sa contina lactate si oua. De asemenea, nu pot lipsi elementele tradititionale: cozonacul, sarmalele si friptura.

Sa incercam sa punem putin in farfurie pentru ca si asa avem mult pe masa. Sa asteptam cel putin o ora dupa ce am luat masa, sa mancam desertul, sa nu uitam sa ne hidratam, sa bem sucuri naturale, care pot fi acompaniate cu desertul de pe masa”.

RETETELE RECOMANDATE DE JESICA ZAMFIR:

Sarmale de gasca in foi de varza

Ingrediente

300 g carne tocata de gasca (se poate si cu carne de curcan, sau rata)
200 g carne de porc
100 g orez
100g de ulei
2cepe potrivite
50g bulion
300g rosii
o varza murata
piper
cimbru
foi de dafin(una max doua ptr ca in cantitate mai mare amareste)

sarmale

Mod de preparare

Calim ceapa in ulei , calim si carnea tocat, adaugam orezul oparit, piperul macinat proaspat, cimbru sare si cele 50g de bulion. Se amesteca bine toate acestea si se lasa sa se racoreasca si cu aceasta compozitie umplem foile de varza murata. Foile trebuie sa fie alese si subtiri. Se aseaza carnea (cat o nuca mijlocie) pe marginea foii se intoarce un capat al frunzei peste carne si se ruleaza pana la celalalt capat,apoi marginile frunzei se introduc in intetiorul sarmalei. Astfel impaturesc toata compozitia , apoi se aseaza intr-un vas , pe fundul acestuia se aseaza varza tocata, bucatele de costita afumata ,un rand de sarmale si iar alternam… Se mai pun rosiile tocate sau sucul de rosii foile de dafin cimbru crengute se completeaza daca e nevoie cu apa. Nu este indicat sa se acopere cu apa pentru ca pe parcursul fierberii sarmalele se umflu si atunci zeama da pe afara. Ele se fierb 2-3 ore la foc mic ,miscand oala din cand in cand. Este de preferat ca la jumatatea fierberii sa fie bagate la cuptor pentru a avea un gust mai bun. Daca iti este teama ca se vor afuma sarmalele poti pune pe fundul vasului bete de marar uscat. Gustati din varza daca e prea sarata sau acra, sa o spalati bine sub jet de apa rece.

 

Cozonaci pufosi

Ingrediente:

1 kg de faina
50 g drojdie
2 pahare de lapte
200 g unt (ulei )
5 oua
300g zahar
coaja de lamaie rasa
esenra de rom
un praf de sare

cozonaci

Mod de preparare
Se face maiaua cu drojdia si 100g de faina in laptele caldut si indulcit cu o lingura de zahar .Se acopera si se lasa la un loc caldut pana isi dubleaza volumul. Separat se bat galbenusurile cu sarea si zaharul pana se face spuma, dupa care se adauga untul caldut, romul, turmericul si coaja de lamaie .Peste asta pun maiaua restul de lapte si faina, framant pana se ia de pe mana si de pe vas, aproximativ 15-20minute. Aluatului i se face semnul crucii crestand in el cu un cutit , se acopera si se da la loc caldut pana isi dubleaza volumul. Apoi se imparte in doua se umple cu crema de nuci ,zahar ,cacao si rom. Se pune si stafide si rahat sa fie veselie si sa nu alergam dupa umplutura . Aluatul umplut se aseaza in tavi calde tapetate cu unt si faina ,ori hartie de copt. Tavile se pun la loc calduror acoperite pana cresc frumos, apoi se pun la cuptor timp de aproximativ o ora la foc moderat sau 45-50 de mininute la 180 grade.
 

Friptura de rata(pulpe) cu sos dulce acrisor

Ingrediente

4 pulpe de rata
o lingurita de coriandru macinat
o lingurita de nucsoara macinata
o lingurita ghimbir macinat
Pentru sos 30 g zahat
2-3 linguri de miere
150g otet balsamic
sucul de la 2 lamai
sucul de la 2 portocale
sucul ce ramane in tava de la carnea facuta la cuptor
100g unt
sare
piper

friptura

Mod de preparare:

Carnea de rata(pulpele) se inteapa si se vor pune prin amestecul de condimente enumerat la inceput. Apoi puneti carnea in tava de cuptor si lasati la foc mediu timp de 50-60 de minute, pana pielea devine crocanta si carne frageda. Pentru sos folositi zeama din tava unde s-a copt carnea , puneti-o impreuna cu zaharul si miere pe foc si lasati sa se reduca, amestecand incontinuu . Adaugati otetul care il fierbeti putin apoi adaugati sucurile de citrice si lasati sa scada la jumatate. Strecurati sosul intr-un vas si adaugati untul. Asezonati cu sare si piper. Ca si garnitura la aceasta carne se poate servii varza dulce fiarta in vin rosu si mirodenii.
 

Jesica Zamfir, castigatoarea editiei 2014, de la MasterChe
Jesica Zamfir, castigatoarea editiei 2014, de la MasterChe

Sportul in perioada sarbatorilor de iarna

Mai mult, Jesica Zamfir sustine ca romanii nu ar trebui sa uite de miscare, chiar daca sunt sarbatorile: „Sa iesim sa ne plimbam, sa facem miscare macar 20 de minute sa luam aer curat.”

Masa de Craciun
Masa de Craciun

CITESTE SI:

Cu reteta asta de cozonaci nu ai cum sa dai gres la masa de Craciun! Iata care este secretul lui Chef Adrian Hadean

Miracol inainte de Craciun! Cititorii CANCAN au ajutat cu haine si electrocasnice familia care nu avea nici macar paine la masa

Oana Pascaru
 

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
Revolta oligarhilor! Cunoscutul lui Putin anunţă data la care va fi dat jos preşedintele Rusiei. Cât de aproape e momentul istoric
Revolta oligarhilor! Cunoscutul lui Putin anunţă data la care va fi dat jos preşedintele Rusiei....
„M-aș căsători din interes cu Simona Halep!” Dezvăluire neașteptat de sinceră a unui cunoscut artist din România
„M-aș căsători din interes cu Simona Halep!” Dezvăluire neașteptat de sinceră a unui cunoscut artist...
Noul Logan a primit cel mai frumos FACELIFT din toate timpurile – VIDEO
Noul Logan a primit cel mai frumos FACELIFT din toate timpurile – VIDEO
Temperatura sub 17 grade în casă poate duce la îngustarea vaselor de sânge. Temperatura optimă
Temperatura sub 17 grade în casă poate duce la îngustarea vaselor de sânge. Temperatura optimă
Semne că ai lipsă de calciu. Ce se întâmplă cu dinții și pielea
Semne că ai lipsă de calciu. Ce se întâmplă cu dinții și pielea
Doar ROMÂNII ADEVĂRAȚI vor ști! Ce simbol e ASCUNS în drapelul României?
Doar ROMÂNII ADEVĂRAȚI vor ști! Ce simbol e ASCUNS în drapelul României?
Cutremur total în Ungaria! Au închis totul. Este o situație fără precedent
Cutremur total în Ungaria! Au închis totul. Este o situație fără precedent
Este despărţirea anului în showbizul românesc. Nu au mai apucat sărutul sub vâsc!
Este despărţirea anului în showbizul românesc. Nu au mai apucat sărutul sub vâsc!
BANCUL ZILEI. Alinuța: Mama, azi la școală ne-au făcut testul de virginitate!
BANCUL ZILEI. Alinuța: Mama, azi la școală ne-au făcut testul de virginitate!
Cornel Galeș, uitat de apropiați, la trei ani de la deces: „La cimitir nu mai vine nimeni”
Cornel Galeș, uitat de apropiați, la trei ani de la deces: „La cimitir nu mai...
Și-a „satisfăcut pofta”, în tribună, crezând că nu o vede nimeni. O cameră TV a surprins totul!
Și-a „satisfăcut pofta”, în tribună, crezând că nu o vede nimeni. O cameră TV a...
Tezaur vechi de 1300 ani, descoperit în Regatul Unit
Tezaur vechi de 1300 ani, descoperit în Regatul Unit
Doliu imens! A murit o mare legendă a muzicii: O forță a naturii
Doliu imens! A murit o mare legendă a muzicii: O forță a naturii
Poți avea PENSIE mai MARE! Tocmai s-a votat legea
Poți avea PENSIE mai MARE! Tocmai s-a votat legea
Topul vedetelor care poluează cel mai mult planeta. Surpriza de pe primul loc
Topul vedetelor care poluează cel mai mult planeta. Surpriza de pe primul loc
Cine e interlopul ASASINAT de membrii unui clan sângeros din București! A fost înjunghiat în inimă
Cine e interlopul ASASINAT de membrii unui clan sângeros din București! A fost înjunghiat în...
LIVE UPDATE Ziua 289 de război în Ucraina. Doneţk şi Harkov, atacate puternic de ruși, susține Kievul. Putin dă asigurări că bombardamentele vor continua
LIVE UPDATE Ziua 289 de război în Ucraina. Doneţk şi Harkov, atacate puternic de ruși,...
Culiță Sterp, primele declarații după ce s-a scris că a ucis un om: „M-ați făcut criminal. Asta nu o să rămână așa”
Culiță Sterp, primele declarații după ce s-a scris că a ucis un om: „M-ați făcut...
Poze nud cu Daniela și Ana Crudu de pe OnlyFans! Aici le vezi gratis fără haine
Poze nud cu Daniela și Ana Crudu de pe OnlyFans! Aici le vezi gratis fără...
Suma impresionantă cu care se vinde cel mai mare porc din România. 'Jardel' cântărește 600 de kg
Suma impresionantă cu care se vinde cel mai mare porc din România. 'Jardel' cântărește 600...
Vameșii au văzut o tânără „ciudată”. Au dezbrăcat-o și au încremenit!
Vameșii au văzut o tânără „ciudată”. Au dezbrăcat-o și au încremenit!