Cât de poluat este aerul în România? B1 TV, o rubrică zilnică despre calitatea aerului din București și din principalele orașe ale țării

Publicat: 27/07/2020 | 23:30
Cât de poluat este aerul în România? B1 TV, o rubrică zilnică despre calitatea aerului din București și din principalele orașe ale țării

Vești bune pentru locuitorii României! B1 TV este prima televiziune din țară care difuzează, începând de luni, 27 iulie, o rubrică zilnică dedicată calității aerului din București și din principalele orașe ale României.

Rubrica este realizată în parteneriat cu Airly, prima rețea independentă din România de măsurare a nivelului poluării din aer.

Datele despre calitatea aerului vor fi difuzate zilnic, imediat după rubricile Meteo de la orele 12:50, 15:50 și 20:50 și vor reflecta situația înregistrată în timp real. În plus, în cadrul rubricii de la ora 20:50, va fi difuzată și o prognoză a nivelului de poluare pentru a doua zi.

Airly, prima rețea independentă de monitorizare a calității aerului din România, a devenit funcțională la data de 1 octombrie 2018. În prezent, include 20 de senzori care monitorizează permanent nivelul emisiilor de particule în suspensie, PM10, PM2.5 și PM1 în mai multe orașe din țară, printre care București, Brașov, Ploiești, Sinaia și Cluj.

Rețeaua Airly este deja implementată în 21 de țări. Senzorul situat în centrul Bucureștiului este cel mai accesat dintre toți cei 3.000 de senzori Airly din întreaga lume.

Descoperă AICI mai multe despre Airly.