CĂTĂLIN BOTEZATU şi JOSHUA CASTELLANO, primele declaratii oficiale!

Publicat: 25/01/2017 | 13:50
CĂTĂLIN BOTEZATU şi JOSHUA CASTELLANO, primele declaratii oficiale!

Un incendiu puternic a avut loc în noaptea de vineri spre sâmbătă, la clubul Bamboo din Capitală. Zeci de persoane au ajuns de urgenţă la spital. În zona evenimentului au fost montate două spitale mobile. Focul s-a extins pe o suprafaţă de 2500-3000 mp. Incendiul de la Bamboo a fost declarat stins abia luni, la ora 12:30. Autorităţile au spus că autospeciale de stingere vor rămâne la faţa locului pentru încă 24 de ore.

Cei doi proprietari, Cătălin Botezatu şi Joshua Castellano, fratele fostui socru al Antoniei, au susţinut în urmă cu puţin timp o conferinţă de presă, pentru a lămuri toate neclarităţile rămase în urma scandalului public stârnit de incendiul din Bamboo.

„De unde erau draperiile a început, s-au inflamat şi au luat foc. Aveam cele mai mari şi mai largi ieşiri de urgenţă. Aveam şi hidranţi, tot ce era necesar, tocmai de aceea s-a şi putut face atât de rapid evacuarea. Toţi agenţii noştri de securitate aveau un laser cu care semnalizau şefilor de sală pe cei care fumau în club, apoi li se explicau că trebuie să stingă ţigara. Dacă nu înţelegeau, erau invitaţi să părăsească incinta. Incendiul nu a pornit de la o ţigară”, a declarat Cătălin Botezatu.

„Din moment ce s-a întâmplat ce a fost la Colectiv, toată legislaţia s-a schimbat. În acel moment, am început să umblăm la izolaţie, instalaţie electrică, etc. Am făcut modificările în perioada de iarnă, apoi am început să facem amenajarea. Aveam avizul ISU cu programare, mai trebuiau câteva semnături şi primeam tot în luna iunie anul acesta. Totul se face în baza a ceea ce spune specialistul de la ISU. Întreaga instalaţie electrică s-a refăcut complet. Cel mai tânăr angajat de la mine, lucrează pentru mine de 5-6 ani. Angajaţii au văzut trei-patru persoane care fumau, dar erau din salonul unde organizam un eveniment, apoi s-au dus la ei şi le-au cerut să stingă. Unde a început, am stins imediat cu câteva stingătoare, dar apoi a apărut foarte mult fum, în spaţiul care leagă clubul de salon. Evacuarea a fost făcută în 6-7 minute. Când au ajuns pompierii, locaţia era goală de 2 minute. Am văzut un băiat acolo, dar nu era lumină (n.r. unde a început incendiul, iar Joshua consideră că a fost pus intenţionat ceva pentru a-i distruge afacerea)  „, a declarat Joshua Castellano.

(Georgiana Laciu)

Citește și...