Caz halucinant petrecut la Constanţa! Un preot a ignorat toate regulile şi a ţinut slujbă. Ce a păţit apoi

Autor:
Publicat: 24/04/2020 | 15:41
Caz halucinant petrecut la Constanţa! Un preot a ignorat toate regulile şi a ţinut slujbă. Ce a păţit apoi

Ordonanțele militare au fost călcate flagrant în picioare la Năvodari, la Biserica „Buna Vestire“ cu ocazia sărbătorii „Izvorul Tămăduirii“, acolo unde zeci de enoriași s-au înghesuit să ia apa sfințită oferită de preoți.

Oamenii aproape că s-au călcat în picioare ca în anii trecuți pentru apa sfințită. Poliția l-a amendat aspru pe preotul care a permis enoriașilor să intre in biserică, apoi să ia aghiasmă de afară.

CITEȘTE ȘI: RELAXAREA RESTRICȚIILOR. Recomandările Agenției Muncii cu privire la revenirea angajaților la serviciu

„Prezența oamenilor pe spațiul public nu e de competența noastră. Ordonanța spune clar, slujbă fără credincioși ÎN biserică. În afara ei, pe spațiul public, nu mai e competența noastră. Dar înțelegem dorința credincioșilor de a beneficia de roadele slujbelor bisericești, după finalul slujbei. Probabil au venit să ia apă sfințită după finalul slujbei“, a declarat preotul Eugen Tănăsescu, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului.

De asemenea, conducerea IPJ Constanța a dispus și modul în care Poliția Năvodari a decis organizarea forțelor de ordine.

CITEȘTE ȘI: TAROM reia zborurile internaționale, începând cu 2 mai. Care sunt primele destinaţii

„În cursul zilei de astăzi, în jurul orei 11.30, polițiștii din Năvodari au fost sesizați, prin apel 112, cu privire la faptul că s-ar fi adunat mai multe persoane, în zona unei biserici din centrul localității.

Polițiștii din cadrul Poliției orașului Năvodari, împreună cu polițiști locali s-au deplasat la fața locului, iar persoanelor prezente li s-a pus în vedere să părăsească zona, întrucât încalcă prevederile ordonanțelor militare în vigoare.

În câteva minute de la sesizare, mulțimea a fost dispersată, iar polițiștii au identificat persoana din cadrul Bisericii care a oficiat slujba, fiind vorba despre un bărbat, de 52 de ani, preot. Acesta a fost sancționat contravențional pentru nerespectarea O.M. 3/2020, cu amendă în valoare de 2.000 de lei.

Tot în cursul acestei zile, conducerea I.P.J. Constanța a dispus efectuarea de verificări la Poliția orașului Năvodari, în vederea stabilirii modului în care au fost amplasate echipajele de forțe de ordine pentru ziua în curs“, au precizat reprezentanții IPJ Constanța